sobota 27. dubna 2024 Jaroslav

Mezinárodní skokové závody v Olomouci vyhrál brit Smith. Ani Češi se v konkurenci neztratili

Mezinárodní skokové závody CSI2*-W v Olomouci pokračovaly čtvrtečním programem, s hlavní soutěží Big Tour. Na parkuru 140 centimetrů vysokém se nejvíce dařilo Britovi Jasonu Smithovi. Češi v elitní pětici chyběli, nejlepší Tretera dojel jedenáctý.

Britský jezdec Jason Smith měl ve čtvrtek úspěšný den. Nejprve získal třetí příčku v Medium Tour (130 centimetrů), a následně nenašel přemožitele v nejtěžší soutěži Big Tour. Na parkuru 140 centimetrů vysokém sedlal dvanáctiletého valacha Lykkeshoejs Castus a parkur dokončil v čase 67,51 vteřiny.

Riskantní a rychlou jízdou jeho prvenství ohrozila německá jezdkyně Jörne Sprehe s valachem Solero 79. V cíli však nakonec ztratila 25 setin sekundy a skončila druhá. Naopak třetí Kristaps Neretnieks z Lotyška dokončil s více jak vteřinovým odstupem. V soutěži sedlal klisnu J´Adore van´t Voortveld.

Startovní a výsledkové listiny naleznete na webu pořadatele s adresou www.csiolomouc.cz. Sledujte také během všech pěti dnů on-line přenos!

Na parkuru hodnoceném na čas startovalo přes 60 dvojic. Stavitel parkuru Eduard Petrovič již připravil jezdcům těžší parkury, než tomu bylo úvodní den. Pouze 19 dvojic dokončilo soutěž bez trestných bodů. Mezi nimi byli i dva Češi. Nejlepší český výkon si připsal na jedenácté pozici Vladimír Tretera s hřebcem Gangster v/h Noddevelt. Parkur absolvoval v čase 73,64 vteřiny. Čtrnácté místo získal za bezchybný výkon a s časem 74,19 vteřiny další český zástupce Jan Štětina s hřebcem Gylord.

Čeští jezdci se v konkurenci neztratili

Čtvrteční den přinesl celkem pět skokových soutěží. Na úvod dne se jednalo o dvě soutěže vypsané pro mladé koně, a v obou jsme se dočkali českého vítězství. V soutěži pro pětileté koně nenašla přemožitele Kateřina Veselovská s hřebcem Carnelian. V početné konkurenci šestiletých a sedmiletých koní se z prvního místa radoval Marek Hentšel se sedmiletou klisnou L-Querida. Zároveň obě tyto zmíněné dvojice si dobře vedly i při zahajovacím středečním dnu, kdy skončily ve své kategorii na druhé pozici.

Čeští jezdci se neztratili ani v závěrečné soutěži druhého závodního dne. Na parkuru CSIU25-A EY Cup, 135/140 cm, získala pěkné druhé místo Mariana Michlíčková s valachem Leeve Jung 2. Na vítězku ztratila v druhé fázi pouze 34 setin sekundy. Elitní trio navíc uzavřela další česká jezdkyně, Nicola Grünthálová. S valachem Carefulem Z zajela druhou fázi jen o 5 setin sekundy pomaleji než druhá Michlíčková.

Ohodnoť článek

Tisková zpráva | Foto CSI 2*-W

Štítky olomouc, parkur, lazce, csi

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat.

Přihlášení uživatele

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.