čtvrtek 25. dubna 2024 Marek

Extrémní závod štafet BOBR CUP se neuskuteční! Možná proběhne virtuálně

Největší závod extrémních štafet v České republice – BOBR CUP, se 3. října nebude v Litovli konat. Organizátoři měli ještě v úterý povolení od hygieny, ale kvůli omezení 50 osob na venkovních akcích to nakonec nebude možné.

„Soutěž nemůžeme uspořádat. Jedna věc je nařízení vlády a druhá je naše osobní zodpovědnost ke zdraví pořadatelů, závodníků a diváků. Za současné situace není jiné řešení,“ uvedl organizační tým BOBR CUPU na svém Facebooku.

Přitom ještě pár dní zpět to vypadalo, že se v Litovli závod uskuteční. „Ještě v úterý jsme byli přesvědčení, že BOBR CUP proběhne. Dokonce nám bylo sděleno z hygieny, že akci můžeme uspořádat bez omezení a podle toho také probíhaly přípravy,“ stojí ve zprávě.

Organizátoři slíbili, že se budou snažit, aby se zaplacené startovné vrátilo v maximální míře všem přihlášeným. Těch bylo letos dost, protože se přihlásilo skoro sto tříčlenných družstev. „Veškeré přípravy jsme ukončili a po sečtení všech nákladů oznámíme výši vratky startovného,“ sdělil organizační tým.

Heslo soutěže je: Závod, který se nevzdává. A tohle platí i v tomhle případě.

Pořadatelé se pokusí připravit alespoň virtuální podobu závodu, který by se konal na skutečných tratích BOBR CUPU pravděpodobně na platformě aplikace STRAVA. Stránky BOBR CUPU ZDE.

Ohodnoť článek

Autoři | Foto FB Bobr Cup

Štítky závod, štafety, BOBR CUP, Litovel

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat.

Přihlášení uživatele

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.