čtvrtek 28. března 2024 Soňa

Český olympijský výbor spouští oficiální kanál na YouTube

Český olympijský výbor spouští pro sportovní fanoušky oficiální YouTube kanál Český olympijský tým (www.youtube.cz/czecholympic). Obsah na kanálu nabídne pravidelné série pořadů se sportovci, videa k aktuálnímu sportovnímu dění i přímé přenosy z akcí pořádaných olympijským týmem. Český olympijský výbor tak navazuje na digitální komunikaci Mezinárodního olympijského výboru. YouTube bude hlavní komunikační videoplatformou pro blížící se letní olympijské hry v Riu.

„Chceme prezentovat sport veřejnosti jako zábavu i profesionální činnost. Sportovce jako inspirativní osobnosti a zároveň normální lidi. Fanoušci je znají často jen jako udýchané a zpocené stroje na medaile. Ale jací jsou doopravdy? Jak vypadá sportovní zákulisí? To vše se dozvědí odběratelé našeho kanálu,“ říká marketingový ředitel Českého olympijského výboru Marek Tesař.

Kanál aktuálně nabízí pravidelnou sérii pořadů Olympijské TOP, který nabídne zajímavosti z olympijské historie i současnosti. Druhou pravidelnou sérií bude Naši šampioni, ve které budou každý týden zveřejňovány rozhovory s českými sportovci nejen o sportu. Do budoucna se mohou diváci těšit i na týdenní souhrny toho nejlepšího, co se ve sportovním světě událo.

YouTube v České republice zasáhne více než tři čtvrtiny populace ve věku 15-24 let, a proto si Český olympijský výbor slibuje posílení vztahu ke sportu a sportovnímu obsahu i u mladší generace. „Mladá generace sleduje tradiční média minimálně. I proto klademe velký důraz na digitální komunikaci a v olympijském roce 2016 jsme se rozhodli výrazně posílit i na YouTube. Necílíme však pouze na teenagery. Chceme zasáhnout sportovní fanoušky téměř všech věkových skupin,“ vysvětluje Tesař.

Na YouTube mají sportovní kanály celosvětově i více jak 10 milionů fanoušků. Samotný kanál Mezinárodního olympijského výboru má přes 1 milion odběratelů. Rok 2016 je rokem olympijským a tato celosvětová událost ovlivní i vyhledávací trendy na internetu. „Už během minulých let jsme zaznamenali vysoký nárůst sledovanosti olympijského obsahu na YouTube a čekáme, že letos bude tento trend ještě významnější i s ohledem na to, že YouTube bude jednou z hlavních platforem, kde lidé budou tuto celosvětovou událost vyhledávat,“ vysvětluje Petra Brodilová za český YouTube.

Oficiální YouTube kanál Český olympijský tým má ambice stát se nejsledovanějším sportovním kanálem na českém YouTube. „Chystáme hodně netradiční sportovní zprávy. Testovali jsme několik formátů již v uplynulých týdnech a to i ve spolupráci s našimi partnery. Naše video k narozeninám Jaromíra Jágra vidělo přes 50 tisíc fanoušků, zkoušeli jsme youtuberský formát z Olympijských her mládeže v Norsku a na české Olympiádě dětí a mládeže jsme otestovali přímé přenosy ze soutěží. Své publikum si videa našla a věříme, že sledovanost směrem k olympijským hrám v Riu výrazně poroste,” vysvětluje Tesař.

Olympijský výbor využívá při videotvorbě spolupráci s mediálním partnerem Českou televizí. „Složili jsme vlastní tým, který vede manager digitální komunikace ČOV Tomáš Houska. Využíváme služeb externích dodavatelů a konzultantů z oboru. Mimo jiné YouTube specialistky Andrey Hurychové, která je zodpovědná za analytiku a rozvoj naší nové komunikační platformy,“ dodává marketingový ředitel Českého olympijského výboru Marek Tesař.

Český olympijský tým v digitálním prostředí

Web: www.olympic.cz
YouTube: www.youtube.com/czecholympic
Mobilní aplikace LOH 2016: Android, iOS
Facebook: www.facebook.com/olympijskytym
Twitter: www.twitter.com/olympijskytym
Instagram: www.instagram.com/olympijskytym
Snapchat: Olympijskytym

Tisková zpráva

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat.

Přihlášení uživatele

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.