pátek 29. března 2024 Taťána

Volejbalistky na domácí půdě tentokrát nezazářily. Zato Ostravanky ano

Nabitý program extraligy volejbalistek pokračoval prakticky ihned po skončení vánočních svátků zápasy 17. kola.

Univerzita Palackého Olomouc hostila Ostravu a prodloužila svou šňůru třísetových porážek i v součtu s evropským pohárem už na pět. Ostravanky již podruhé v sezoně pokořily vysokoškolačky shodně 3:0.

Olomoucký tým sice začal proti Ostravě nadějně (2:0, 5:2), jenže vzápětí už ztrácel (5:6, 7:10) a i přes občasné záchvěvy (10:10, 14:15) se ocitl v hluboké defenzivě. Poslední olomoucká šance nastala v koncovce po vyrovnání z 18:21 na 21:21, jenže poslední čtyři výměny a tedy i vítězství 25:21 patřily Ostravě.

Papírový favorit sice do druhého dějství vyměnil nahrávačky, jeho unylý herní styl však zůstával stejný (3:6, 9:14). Ostrava sice nepředváděla nijak dokonalý volejbal a dávala domácím šanci na zvrat (13:14), její bojovnost a nadšení však stačily (14:20), a tak po výsledku 18:25 bylo skóre už 0:2.

A nic se neměnilo ani nadále; mladý hostující měl stále více navrch (8:13, 12:16) a nenechal se rozhodit ani občasnými výpadky (15:16). Nakonec z toho byla ostravská výhra 25:17 a možná trochu nečekaný výsledek 0:3.

„Soupeře jsme zatlačili servisem a chtěli jsme víc vyhrát. To rozhodlo. Čapali jsme dobře v poli, zatímco domácí měli s jednoduchými míči problémy. Máme tři body, ale i tak je stále na čem pracovat,“ konstatoval šéf ostravské lavičky Zdeněk Pommer.

„Gratuluji Ostravě k vítězství. Dnes nás uzalívali a přehráli bojovností. Z naší strany to nebyl odpovídající výkon, nikdo na hřišti nevzal zodpovědnost na sebe, hráli jsme zcela bez pohybu. Zkoušeli jsme točit sestavou, ale nic nezabíralo. Jedinou pozitivní věcí byl výkon naší nové hráčky Anety Weidenthalerové, která se snažila a odpracovala si to,“ řekl trenér VK UP Martin Hroch.

S rokem 2022 se Olomoučanky rozloučí v pátek 30. prosince zápasem 18. ligového kola na palubovce Králova Pole. V Brně se začne hrát v 17 hodin.

VK UP Olomouc – TJ Ostrava 0:3 (-21, -18, -17)

Rozhodčí: Možnár, Vachutka

Čas: 74 minut

Diváků: 100

Olomouc: Weidenthalerová, Kneiflová, Galvãová, Herdová, Moscická, Rajlićová, libero Slavíková. Střídaly: Tinklová, Borovcová

Ostrava: Kašparová, Buvinićová, Jedličková, Skřivanová, Bauerová, Hadáčková, libero Jančová

Ohodnoť článek

Autoři | Foto VK UP | Zdroj Tisková zpráva

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat.

Přihlášení uživatele

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.