pátek 26. dubna 2024 Oto

Olomouc po 71 dnech doma v utkání vodního póla

Hanáci se v letošní sezóně trápí. Svěřenci trenéra Jiřího Dittmera odehráli pět prvoligových zápasů.

Všech pět prohráli a s nula body se nachází na posledním sedmém místě tabulky 1. ligy. Fanoušci ale mohou žasnout nad výkony teprve 16letého Filipa Dittmera, který je nejlepším střelcem klubu a s 18 góly druhý nejlepší střelec ligy. Dittmer tak vstřelí 34 procent všech olomouckých branek.

Hradec Králové také není v ideální situaci. Oproti Olomouci odehrál sice o zápas víc, celkově ale vydoloval pouze tři body za prosincové vítězství 16:7 právě proti Palackého Univerzitě. Nejlepším střelcem týmu je s 16 góly Tomáš Rumánek. 40letý veterán Petr Pelíšek je druhým nejvylučovanějším hráčem ligy, a to v kategorii standartních i 20vteřinových vyloučení. Jak dopadne souboj posledního s předposledním?

Třetí od konce je v tabulce Přerov. Místní Klub Vodního Póla si drži vyrovnanou bilanci tří výher a tří proher. V úvodu sezóny porazil dvakrát Hradec Králové (10:15 a 12:10), poté si poradil i s Olomoucí 14:9. Své prohry nastřádali přerovští s favorizovanou Kometou Brno (4:11), předtím se Slavií a Steppem Praha (13:11 a 15:10). Když nepočítáme na prvním místě odskočenou Kometu a na chvostu vzdálené Olomouc s Hradcem Králové, zůstaly v tabulce čtyři týmy s devíti body. Závěr sezóny tak bude mimořádně vyrovnaný.

Kromě těchto zápasů se na olomouckém bazéně utká od 11:25 Přerov s Kometou Brno.

Půjdete se podívat na vodní pólo?

Ohodnoť článek

Autoři | Foto Český Svaz Vodního Póla | Zdroj Tisková zpráva

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat.

Přihlášení uživatele

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.