pátek 19. dubna 2024 Rostislav

Tři zlaté medaile si odnáší z halového mistrovství z olomouckého atletického klubu

Olomoucká atletika dokázala opět ukázat svou sílu na vrcholu halové sezóny. Tentokrát se závodníci a závodnice představili na juniorském a dorosteneckém mistrovství v ostravské hale a zanechali po sobě vynikající výsledky.

Velkou senzaci v Olomouckém týmu způsobil sprinter Benjamin Jakob, který úžasným osobním rekordem vybojoval zlatou medaili v nejkratším sprintu na 60 metrů. S časem 6.85 sekundy dokázal v historicky nejtěsnějším závodě porazit dvojici Jakubů – Toužína a Peterku - o pouhé 2 a 3 tisíciny sekundy. Tento skvělý čas navíc znamenal nový oddílový rekord. Nejen sprinter Jakob, ale i ostatní závodníci nás celou dobu šampionátu nadchli. Dorostenka Johanka Šafářová získala stříbrnou medaili ve sprintu na 200 metrů za výkon 24.59 sekundy. K zlatému záření na závěr přispěla i štafeta juniorek ve složení Horáková S., Delprete S., Zelová E. a Šafářová J., která si po skvělém běhu doběhla pro zlaté medaile v čase 1:41.23 sekundy a vylepšila také oddílový rekord.

I přesto, že v uplynulém týdnu bojovala Martina Mazurová s nemocí, nedala soupeřkám šanci a od prvního pokusu jasně kralovala výsledkové listině. Ve své juniorské kategorii dominovala výkonem 14.53 m. Svou soupeřku na druhém místě přehodila o necelé 2 m a pověsila si tak na krk zlatou medaili.

Olomouckým atletům seděl i sektor ve skoku vysokém. Junior Adam Tomášek překonal laťku ve výšce 199 cm, čímž si zajistil stříbrnou medaili. Na Adama navázala i juniorka Alena Levková, která za výkon 173 cm získala bronzovou medaili.

Obrovskou smůlu zažil běžec na 800m Marek Künstler, který doběhl ve shodném čase jako závodník na 3. místě. Po přezkoumání cílové kamery nakonec o dvě tisíciny sekundy připadla bronzová medaile plzeňskému závodníkovi a Marek tak skončil na hořkém 4. místě.

Ohodnoť článek

Autoři | Zdroj Atletický klub Olomouc

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat.

Přihlášení uživatele

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.