pátek 19. dubna 2024 Rostislav

Krajem se prožene závod Czech Cycling Tour, v pátek a v neděli omezí dopravu v Olomouci

Už zítra, tedy ve čtvrtek 11. sprna, se na silnicích v Olomouckém kraji rozhoří cyklisté boje v rámci závodu Czech Cycling Tour. Na start závodu se postaví světové cyklistické špičky, o zajímavou podívanou tedy rozhodně nebude nouze.

Zítra se sice ještě startuje mimo Olomoucký kraj, pvní den mají totiž cyklisté naplánovanou etapu vedoucí z Frýdku - Místku a bude měřit pouhých 17,3 kilometru, jedná se o týmovou časovku.

Už v pátek se ale cyklisté představí nedaleko od Olomouce, startují totiž v Olomouci a jejich trasa povede přes Prostějov, Konici, Litovel až do Uničova a trasa bude měřit 177 kilometrů. V rámci tohoto závodu dojde i k omezením městské hromadné dopravy. "V pátek 12. 8. 2016 od cca 13.30 do 13.40 hod. dojde, na nezbytně nutnou dobu, k operativnímu omezení nebo pozastavení autobusového provozu na ulicích Jeremenkova, Tovární, Rolsberská, Přerovská, Týnecká, Keplerova a Dolní Novosadská," řekla mluvčí Dopravního podniku města Olomouce Martina Krčová.

V sobotu se pojede podobně dlouhá etapa, bude měřit 187 kilometrů, startovat se bude ve Mohelnici, cyklisté pojedou přes Jeseník, Rýmařov a etapu dokončí v Mohelnici.

V neděli, kdy bude závod vrcholit, najezdí cyklisté celkem 157,1 kilometrů, startovat se budě opět v Olomouci, pojede se přes Uničov, Šternberk, Moravský Beroun a nakonec budou jezdit okruhy kolem Bělkovic a Dolan, kde bude také závod vrcholit. I zde bude na čas omezen provoz ve městě: "V neděli 14. 8. 2016 od cca 11.00 do 11.10 hod. dojde, na nezbytně nutnou dobu, k operativnímu omezení nebo pozastavení tramvajového provozu na křižovatkách ul. Zámečnická x Opletalova a Sokolská x Zámečnická a autobusového provozu na ulicích Studentská, Na Střelnici, Dobrovského, Lazecká, Heydukova a v Chomoutově," řekla Krčová.

Na start se z českých závodníků postaví například Alois Kaňkovský, Adam Ťoupalík nebo Jiří Polnický. Oproti minulému roku chybí snad nejzvučnější jméno české silniční cyklistiky, Zdeněk Štybar.

Čtěte více:

Autoři | Foto Etixx-Quick Step archiv

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat.

Přihlášení uživatele

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.