čtvrtek 28. března 2024 Soňa

Olomoucký judista David Klammert získal bronz na světovém poháru

Na začátku března proběhl v polských Katowicích světový pohár v judu a úspěch českých reprezentantů na sebe nenechal čekat. Turnaje se zúčastnilo 292 závodníků z 36 zemí. Česká výprava vybojovala celkem tři medaile.

Medaile získal David Pulkrábek (-60 kg, 3. místo), Jaromír Ježek (-73 kg. 2. místo) a David Klammert (-90 kg, 3. místo). Poslední zmíněný je zároveň členem Judo klubu Olomouc a v současné době se připravuje na Letní olympijské hry 2020. Ve váze do 90 kilogramů se dvaadvacetiletý David Klammert po dvou vyhraných zápasech s Allim z Finska a Oldakem z Polska dostal do čtvrtfinále, kde velmi těsně podlehl Švýcaru Grossklausovi.

Tato prohra ho však zároveň dostala do opravných zápasů. V prvním utkání narazil na Fina Viitanena, kterého Klammert udolal hlavně lepší technickou vyspělostí a v závěru zápasu skóroval na ippon. V následném boji o bronzovou medaili se utkal s Polákem Szczepaniakem. S tímto soupeřem se na turnajích pere často a zkušenosti s ním proměnil ve výhodu. Dvěma body a udržením soupeře na zemi zvítězil a obsadil tak třetí příčku.

,,Je to moje první medaile ze seniorské světové tour. Dlouho jsem na ni čekal a konečně to cinklo. Tímto úspěchem jsem se zároveň kvalifikoval na Mistrovství Evropy, které proběhne v dubnu,“ dodává Klammert. 

Autoři | Foto Oficiální fotky European Judo Union

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat.

Přihlášení uživatele

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.