čtvrtek 28. března 2024 Soňa

Kvitová se po zranění přihlásila na grandslam. Hrát ale nejspíš nebude

Bývalá druhá nejlepší tenistka světa Petra Kvitová přišla před druhým grandslamem sezóny, French open, s pozitivními zprávami po vynucené operaci zraněné ruky. Sedmadvacetiletá hráčka sdělila fanouškům na svém facebookovém profilu, že se přihlásila právě na antukový turnaj, který se uskuteční v květnu a červnu. Její start v Paříži ale není moc reálný.

French Open neboli Roland Garros je první turnaj, na který se Kvitová od prosince 2016 přihlásila. Vynucenou pauzu jí způsobil útočník těsně před Vánoci, když ji nožem napadl v jejím prostějovském bytě. Při incidentu české tenisce poranil levou ruku, kterou Kvitová hraje. Ačkoliv první zprávy od lékařů hovořily o tom, že si rodačka z Bílovce nezahraje tenis minimálně půl roku, tak sama Kvitová uvedla, že výrazně pokročila v rekonvalescenci.

Zároveň ale dlouhou dobu vůbec netrénovala, a tak není moc pravděpodobné, že by do slavného turnaje skutečně nastoupila. Spíše si jen vytvořila prostor pro možný návrat. „Bohužel to nutně neznamená, že budu připravena v Paříži hrát. Dělám to spíše pro to, abych si dala sama sobě šanci a udržela pozitivní myšlení,“ uvedla Kvitová na svém facebooku. Během několikaměsíční absence na okruhu WTA se propadla na 14. místo světového žebříčku. 

Na tom, že si na skutečný návrat bude muset dvojnásobná vítězka Wimbledonu počkat se shodují i tenisoví experti.

Čtěte více:

Autoři | Foto facebook Petry Kvitové

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat.

Přihlášení uživatele

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.