středa 24. dubna 2024 Jiří

Víkend v Olomouci patří florbalu. Čtyři nejlepší týmy světa zde odehrají Euro Floorball Tour

Švédsko, Finsko, Švýcarsko a samozřejmě Česká republika. V olomoucké Sportovní hale Univerzity Palackého se o víkendu představí světový florbal v rámci ženského turnaje Euro Floorball Tour, který se koná každý rok v jedné ze čtyř zemí představujících špičku tohoto sportu. Češky odehrají první zápas třídenní akce proti Švýcarkám.

Zatímco muži do Euro Floorball Tour vstoupili už ve čtvrtek ve finském Turku, něžné pohlaví první utkání teprve čeká. V domácí atmosféře budou chtít české lvice určitě vybojovat lepší výsledek než na loňském ročníku turnaje, který se konal ve švédském Sandvikenu. Tam ve třech zápasech Češky neuhrály ani bod, a navíc ze severské země odjížděly se záporným skóre -19.

Trenér českých florbalistek Miroslav Janovský nominoval do Olomouce především hráčky tuzemské extraligy. Z dvaceti hráček jsou jen tři "přespolní" – Veronika Enenkelová působící ve švédském Linköpingu, Eliška Krupnová hrající rovněž v zemi tří korunek, ovšem za tým Pixbo Wallenstam, a Denisa Ratajová, která má domovský klub také ve Skandinávii, nicméně o kousek vedle ve Finsku, konkrétněji v týmu SB-Pro. Zbylých sedmnáct hráček dodalo z české extraligy sedm klubů. Největším zásobitelem je se čtyřmi florbalistkami relativně čerstvě mistrovský Herbadent a se stejným počtem další pražský tým Chodov.

Euro Floorball Tour je před světovým šampionátem, který se letos koná na Slovensku, pro florbalistky největší prověrkou.

Vstupenky si můžete zakoupit zde.

PROGRAM:

28.4. Finsko vs. Švédsko (15:00), Česká republika vs. Švýcarsko (18:00)

29.4. Česká republika vs. Finsko (15:00), Švýcarsko vs. Švédsko (18:00)

30.4. Finsko vs. Švýcarsko (9:45), Česká republika vs. Švédsko (12:30)

Čtěte více:

Autoři | Foto facebook Český florbal

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat.

Přihlášení uživatele

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.