pondělí 29. dubna 2024 Robert

Olomoučtí siláci opět uspěli na Mistrovství Evropy v Rakousku. Folprecht i Maceášik zvítězili

V době od 12.-17.6.2017 se konal v rakouském Telfsu vrchol jarní části sezóny, a to WUAP Mistrovství Evropy 2017 v benchpressu, silovém trojboji a mrtvém tahu. V telfské sportovní hale si dala dostaveníčko powerlifterská evropská špička.

Olomouc měla své zastoupení v podobě dvou našich závodníků a ještě jednoho z nedalekých Pohořelic ve společné výpravě z Moravy. Naši závodníci se opět velmi úspěšně a statečně prali mezi evropskou elitou závodníků. 

Jako první se představil v úterý 13.6. pohořelický rodák, česká powerlifterská a kaskadérská legenda Karel Schoř, který v disciplíně RAW mrtvý tah zatáhnul v úctyhodném věku 61 let v novém světovém rekordu 185kg, tento výkon mu zároveň stačil i na 1. místo v kategorii Masters M60-64 do 82.5kg. Karel se nám představil rovněž i ve čtvrtek 15.6. v disciplíně RAW bench-press. Zde zopakoval svůj úspěch z úterý a výkonem 135kgkategorii Masters M60-64 do 82.5kg rovněž zvítězil.

 Další na řadu přišel olomoucký ostřílený závodník Petr „Macin“ Maceášik, který se představil dva dny po sobě, ve čtvrtek 15.6. v bench-pressu a v pátek 16.6. v trojboji. Ve čtvrtek navázal na úspěch Karla a zvítězil v RAW bench-pressu výkonem 210kg v kategorii Masters M40-44 do 100kg. Petrovi se dařilo i následující den v pátek v trojboji, kde výkony RAW dřep 230kg, bench-press 200kg, mrtvý tah 280kg, znamenaly celkový součet 710kg, který stačil také na 1. místo v kategorii Masters M40-44 do 100kg. Bench-press, mrtvý tah i celkový součet znamenal zároveň i nový světový rekord v této federaci a kategorii.  

 A jako poslední nastoupil v sobotu 17.6. známý olomoucký zkušený trojbojař Petr „Folis“ Folprecht, který se představil v trojboji v kategorii RAW Open do 110kg. Folis svým 3. jarním závodem navázal na dva předchozí úspěchy a dokázal i v ostřejší mezinárodní konkurenci vyhrát svou váhovou kategorii a rovněž i absolutní vítězství. Jarní část sezóny završil pomyslným "hattrickem" absolutních vítězství, po dvou předchozích nyní přišlo i absolutní vítězství na Mistrovství Evropy federace WUAP. Při 105kg tělesné váhy dokázal RAW dřepnout 340kg (WR), zabenchovat 175kg a v mrtvém tahu potáhnout 337.5kg. Celkový součet v trojboji byl 852.5kg (WR). Ve dřepu a v celkovém součtu v trojboji vytvořil nové světové rekordy této federace, v mrtvém tahu si potáhnul nový osobní rekord). O titul mistra a absolutního mistra Evropy bojoval Petr „Folis“ Folprecht doslova až do posledního pokusu soutěže s mladým maďarským závodníkem, kde muselo dojít i k velkému taktizovaní, které se nakonec Petrovi vyplatilo a tituly zůstaly doma.

 Naši závodníci úspěšně reprezentovali Českou republiku a ani nyní se neztratili v ostřejší evropské konkurenci a pobrali velmi cenná umístění.

Čtěte více:

Tisková zpráva

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat.

Přihlášení uživatele

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.