sobota 27. dubna 2024 Jaroslav

Olomoucký kraj na letní olympiádě dětí vybojoval deset zlatých medailí

Sportovní souboje VIII. letní olympiády dětí a mládeže jsou minulostí. Hry tentokrát hostilo Brno - metropole Jihomoravského kraje, a to v termínu od 24. do 29. června. Olomoucký kraj reprezentovala výprava v počtu 278 účastníků. Čestné role vlajkonoše se při zahajovacím ceremoniálu ujal kanoista Filip Šváb, účastník Olympijských her 2016.

„Letní olympiáda dětí a mládeže je sportovní akcí s velkou tradicí. Mě těší především to, kolik mladých sportovců z našeho regionu se jí každým rokem účastní. Potvrzuje to skutečnost, že tu máme kvalitní naděje napříč celým spektrem sportovních disciplín. Důkazem jsou pak jejich výborné výsledky,“ řekl náměstek hejtmana pro oblast tělovýchovy a sportu František Jura.

Pořadatelé letos vypsali celkem dvaadvacet sportovních odvětví. Soutěžilo se v atletice, badmintonu, baseballu, basketbalu, cyklistice, florbalu, fotbalu, házené, jachtingu, karate, kolečkových bruslích, moderní gymnastice, orientačním běhu, plavání, plavání hendikepovaných, sportovní gymnastice, sportovní střelbě, stolním tenisu, synchronizovaném plavání, tenisu, triatlonu a volejbalu.

Reprezentace Olomouckého kraje se vrací se ziskem 10 zlatých, 21 stříbrných a 12 bronzových medailí. V celkovém bodovém hodnocení krajů obsadila 12. místo.

Tisková zpráva

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat.

Přihlášení uživatele

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.