pátek 29. března 2024 Taťána

Jezdec Aleš Opatrný podruhé během měsíce startoval na Hané, podruhé oslavil vítězství

Podruhé během měsíce startoval jezdec Aleš Opatrný v Olomouci, podruhé z toho bylo vítězství. Po triumfu na červnovém J&T Banka CSI3*W ovládla česká parkurová jednička i Creditas Velkou cenu Olomouce, která se jela v rámci 5. kola Českého skokového poháru.

„Člověk se rád vrací na místa, kde se mu podařilo zvítězit,“ uvedl po dalším úspěšném závodě Opatrný, jenž o víkendu sedlal v hanácké metropoli dva koně. Nejprve v sedle klisny Exclusives Look At Me v základním kole s výškou překážek 145 cm jednou chyboval, s Apolem byl ve druhé jízdě bezchybný a také nejrychlejší. To zopakoval i ve finále.

„Podařilo se mi najet dobře tři skoky, krásně mi to vycházelo z obratů,“ pochvaloval si Opatrný. „Navíc jsem ubral v distanci na poslední překážku jeden cvalový skok, u Apola jsem si to mohl dovolit,“ dodal spokojeně pravidelný účastník prestižní série Global Champions Tour.

Ve finále dokázali bezchybně zajet ještě Jan Štětina s koněm Benito-S, jenž skončil s téměř čtyřvteřinovým mankem druhý, a bronzová Lucie Strnadlová s Carinou 6.

Čerstvá mistryně republiky v ženské kategorii si třetí místo připsala i v soutěži pro jezdce do 25 let, v níž sedlala koně Fall River Blue VDL. V rozeskakování ji předčily vítězná Tina Šalková na Digerovi a druhá Veronika Jelínková s koněm Forever.

V dílčí finálové soutěži Czech Junior Cupu triumfovala Valentýna Kuková s Vidarou před Kateřinou Svěrákovou s Arven 3. Třetí dojela Kateřina Matušková a F.Triomf.

Tisková zpráva

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat.

Přihlášení uživatele

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.