pátek 29. března 2024 Taťána

Na Pevnůstce to v sobotu bude žít mezinárodním turnajem v pétanque

V sobotu 12. srpna se od 9 hodin na Korunní pevnůstce v Olomouci koná 10. ročník open turnaje v pétanque s názvem Mozartovy koule. Přihlášen je rekordní počet hráčů, přesto je turnaj nadále otevřen i příchozím.

Turnaj podporovaný statutárním městem Olomouc je specifický tím, že se na něm schází česká špička, současná reprezentace, zahraniční hráči i amatérští začátečníci bez licence. Letos jsou nahlášeni aktuální mistři republiky, hráči z Polska a Slovenska.

Na start se musí všichni dostavit v 8 hodin ráno, po nalosování a odehrání základních skupin se play-off dá očekávat kolem 14. hodiny. Finále přijde ke slovu v amfiteátru Korunní pevnůstky kolem 19 hodin.

Název turnaje připomíná pobyt W. A. Mozarta v Olomouci a pro vítěze jsou letos výjimečně připraveny mezi trofejemi a palmáre i skladatelovy busty dovezeny přímo ze Salzburgu. Stejnojmenné cukrovinky pak tvoří jeden ze symbolů turnaje a při registraci hráčů nahrazují welcome drink.

Letošní jubilejní ročník se koná v době, kdy se Olomouc pyšní titulem Evropské město sportu a v době, kdy pétanque aspiruje na zařazení mezi olympijské sporty na hrách v Paříži v roce 2024.

Tisková zpráva | Foto pixabay.com

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat.

Přihlášení uživatele

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.