čtvrtek 28. března 2024 Soňa

Dneškem začíná Czech Cycling Tour v Uničově

Už dnes začíná v Uničově největší sportovní akce na Olomoucku. Časovkou družstev na 18,6 kilometrů vyrazí vstříc na celkem 553 kilometrů přední cyklisté světa letošnímu ročníku Světového poháru v silniční cyklistice Czech Cycling Tour 2017.

Závod bude opět dokonalou prověrkou především v kopcovitém terénu. Na závodníky celkem čeká dvanáct horských prémií a dohromady 9964 nastoupaných metrů. Ale také osm rychlostních prémií, jezdci projedou 116 městy a obcemi.

„Děkuji organizátorům za zajištění co nejlepších podmínek pro soutěžní týmy a také za vytvoření zázemí pro všechny fanoušky cyklistiky. Věřím, že letošní Czech Cycling Tour přinese napětí, radost pro úspěšné závodníky a případnou motivaci pro ty ostatní. Domácím i zahraničním divákům z celého srdce přeji nezapomenutelné sportovní zážitky a příjemný pobyt v Olomouckém kraji," řekl Ladislav Okleštěk, hejtman Olomouckého kraje.

I v letošním roce dorazí na Moravu skvělé profesionální cyklistické týmy z celého světa. Už v úterý přijel tým největšího favorita německá Bora Hansgrohe, stáj nejvyšší kategorie WorldTour, jejíž jezdci byli hodně vidět na letošní Tour de France. Bora Hansgrohe rozhodně nechce ponechat nic náhodě a s Čechy Leopoldem Königem a Janem Bártou budou brázdit od úterý olomoucké silnice.

I v letošním roce pořadatel vybíral z velikého množství zájemců o start na tomto podniku první kategorie. Z celkového počtu 46 týmů z celého světa, takový je zájem o Czech Cycling Tour, nakonec pojede 18 špičkových profesionálních týmů a peloton bude čítat 144 závodníků.

Vedle stáje Bora Hansgrohe myslí na celkové vítězství i cyklisté dalších týmů. Velice silný celek bude zcela jistě polský CCC Sprandi Polkovice, v jejíž sestavě se objeví hned tojice Čechů - Michal Schlegel, který letos už na Moravě vybojoval třetí místo v Závodu míru U23, Jan Hirt, který zase atakoval elitní desítku na letošním Giro d´Italia a František Sisr. České stáje pojedou dvě a to ty nejlepší z pořadí Českého poháru. Elkov Author posílá do boje osmičku Tomáš Bucháček, Pavel Camrda, Josef Černý, Vojtěch Hačecký, Martin Hunal, Alois Kaňkovský, Michael Kukrle a Jiří Polnický. CK Příbram Fany Gastro přijede s následující sestavou: Martin Boubal, Martin Hebík, Robert Malik, Jan Stöhr, Pavel Stöhr, Pavel Gruber, Jiří Kala a Jan Pleva.

Tisková zpráva

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat.

Přihlášení uživatele

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.