sobota 20. dubna 2024 Marcela

Premiere Cinemas bude hostit Mezinárodní festival outdoorových filmů. Odehraje 128 filmů ze 48 zemí

V Premiere Cinemas se od čtvrtka 12. října do středy 18. října odehraje 15. Mezinárodní filmový festival outdoorových filmů. O prestižní ocenění bude letos bojovat 128 filmů ze 48 zemí čtyř světových kontinentů. Je na co se těšit.

Filmový festival se odehraje v České republice na 54 různých místech. Olomoucký Premiere Cinemas je jediným místem v Olomouci, kde bude možné filmy zhlédnout.

Jednotlivé filmové bloky se od 12. do 18. října budou promítat vždy od 19:00. Na začátku se přitom vždy budou losovat vstupy do olomouckého lanového centra Proud.

„Jako každý rok jsme pro návštěvníky MFOF přichystali několik novinek. K patnáctému jubileu jsme připravili festivalové noviny. Věříme, že půjde o zajímavé a inspirativní čtení. V novinách bude řada rozhovorů s filmaři Petrem Janem Juračkou a Milošem Brunnerem, porotcem Emanuelem Ruggierem nebo úspěšným kajakářem Vavřincem Hradilkem. V novinách najdete i žhavé filmové tipy. Řadu filmů uvidíte pouze na našem festivalu! Dozvíte se také něco málo o několika vybraných festivalových místech," řekl project manager festivalu, Marek Pilný.

Diváci se mohou těšit na sto dvacet osm snímků z dvaceti sedmi zemí světa. Jejich profily už byly zveřejněny na našem webu www.outdoorfilms.cz. Ke každému ze soutěžních filmů najdete krátký popis, několik fotek a u řady z nich i trailer. Mezi nimi jsou i dvě letošní světově premiéry na festivalu, film Petra Jana Juračky – K2. Klára. Krásno. A film Miloše Brunnera Odile: Z Madagaskaru do moravské domácnosti.

Diváci se mohou těšit na další film Pavola Barabáše s názvem Sloboda pod nákladom nebo na film 77 letý kite surfer (The 77 Year Old Kite Surfer).

Za kategorii vodních sportovních filmů zmiňme film Vávra Hradilek – 20 let v kajaku. Vávra Hradilek v roce 2016 oslavil 20 let od chvíle, kdy poprvé sedl do kajaku. Jeho dosavadní kariéra je ověnčená mnoha úspěchy.

Pestrou festivalovou paletu doplňuje krátký snímek Jondachi o stejnojmenné řece, která teče džunglí údolím Napo v Ekvádoru a těm, kteří jsou s řekou spjati, poskytuje více než fyzické spojení.

 

Autoři | Foto pixabay.com

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat.

Přihlášení uživatele

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.