pátek 29. března 2024 Taťána

Olomoucký půlmaraton se letos poběží 23. června. Závodníci budou moci využít novou oficiální aplikaci

Devátý ročník Olomouckého půlmaratonu se letos poběží 23. června. Na start hlavního závodu se postaví letos 6 300 běžců, z toho 500 ve štafetových bězích. Závodníci také před samotným závodem mohou nově využívat funkce nové oficiální aplikace RunCzech.

V polovině března si běžci do svých mobilů budou moci stáhnout zbrusu novou mobilní aplikaci. Ta jim ulehčí už samotné vyzvedávání startovního baličku a velmi ji ocení také kamarádi a příbuzní běžců. „Nová mobilní aplikace RunCzech přinese výhody pro běžce, diváky nebo přírodu. Běžci budou mít důležité informace k závodu po ruce, dále aplikace zlehčí vyzvedávání čísla a v blízké době nabídne i optimalizovanou registraci. Výhodné nabídky pro běžce od našich partnerů budou primárně v aplikaci místo na papíře, což ulehčí jejich prohlížení a využití a v neposlední řadě stromy. Zejména pro diváky pak bude živé sledování všech běžců a jejich výsledků včetně odhadu času doběhu do cíle,“ říká ředitel závodu Václav Skřivánek o nové aplikaci. Ta bude dostupná ke stažení pro operační systémy iOS i Android.

Na jaře RunCzech oslaví svého běžce s číslem milion! Neuvěřitelných 972 952 běžců. Tolik se jich na závodech RunCzech zapojilo od prvního maratonu v roce 1995 do posledního běhu loňské sezony. „Znamená to, že se nám podařilo změnit život deseti procentům české populace, rozběhali jsme vážně neskutečné množství lidí,“ raduje se Carlo Capalbo, zakladatel závodu. Miliontého běžce uvidí s největší pravděpodobností Volkswagen Maraton Praha.

Autoři | Foto Jarmila Kráčmarová

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat.

Přihlášení uživatele

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.