čtvrtek 25. dubna 2024 Marek

V Hněvotíně se poběží překážkový závod Runex race. Do konce května je k mání zvýhodněné startovné

Ve sportovním areálu v Hněvotíně se 9. června bude konat překážkový závod pro celou rodinu, Runex race. Pro dospělé je připraven čtyřkilometrový okruh s celkem osmi překážkami, pro děti je připraven dětský okruh s překážkami.

D konce května navíc organizátoři drží ceny startovného na nižší úrovni, poté se startovné zvedne. Informace o startovném naleznete zde.

Každý závodník obdrží u prezentace startovní číslo a je rozdělen do kategorie podle věku. Jako první si trať vyzkouší ti nejmenší (7 – 9 let) a poté bude následovat kategorie starších (10 – 12 let). Závodníci vybíhají jednotlivě a snaží se překonat okruh v co nejkratším čase. Okruh je dlouhý přibližně 400 metrů a je složen z nejrůznějších překážek, které otestují závodníkovu zručnost, hbitost a sílu.

Každý závodník obdrží u prezentace elektronický čip a startovní číslo. Intervalový start závodu zahajují nejdříve ženy následovány muži. Celková délka závodu je přibližně 4 km a jeho součástí je 8 různých překážek. U každé překážky stojí rozhodčí, který kontroluje její správné provedení. Při nesprávném provedení musí závodník provést cvičení navíc a až poté může pokračovat dále v závodu.  Závodní trať je také doplněna o jednu občerstvovací stanici, která zajisté potěší všechny závodníky. Typ překážek je rozmanitý, nesmí chybět silové disciplíny a překážky na prověření vaší zručnosti a hbitosti.

Harmonogram závodu:

12:00 – 13:00 prezentace dětský závod (7 – 12 let)
13:30 start dětského závodu (7- 9 let, 10 – 12 let)
13:30 – 14:30 prezentace hlavní závod (13 – 99 let)
15:00 start hlavního závodu (ženy a poté muži po skupinách)

Po proběhnutí závodů přijde na řadu vyhlášení výsledků a také after párty. Dětská zóna bude k dispozici po celý den.

Organizátoři slibují na tuto sezónu ještě jeden závod, a to extrémní závod na Poděbradech, který se bude konat 25. srpna. Více o závodu na oficiálních stránkách. 

Autoři | Foto archiv Runex

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat.

Přihlášení uživatele

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.