čtvrtek 25. dubna 2024 Marek

Jedná se o PR článek. Více info k PR článkům můžete najít ZDE.

Do Olomouce zavítají na konci srpna světové špičky stolního tenisu, posedmé se bude konat Czech Open

PR článek

Už je tradicí, že se Olomouc v druhé polovině srpna stane dějištěm Czech Open ve stolním tenisu. Ve dnech 21. – 26. srpna se v Olomouci uskuteční už posedmé turnaj seriálu Seamaster 2018 ITTF World Tour, na němž budou startovat hráči a hráčky absolutní světové špičky.

Celý turnaj se odehraje v OMEGA sport centru a slibuje účast sportovců zvučných jmen.

Kompletní informace o turnaji naleznete zde.

Ještě nikdy neměli možnost diváci v České republice vidět živě hvězdné čínské duo Ma Long a Xu Xin. Už jen přítomnost těchto legendárních sportovců povznáší olomoucký podnik mezi nejlepší na okruhu. Sedmadvacetiletý Ma Long je olympijský vítěz ve dvouhře z Londýna i Rio de Janeira a jednoznačně nejúspěšnější hráč současné čínské mužské reprezentace. Další olympijské zlato ve sbírce má ještě ze soutěže družstev, k tomu dva tituly mistra světa ve dvouhře, jeden ve čtyřhře a úctyhodných sedm v družstvech. Od roku 2006 si drží místo v národním týmu, což je s ohledem na obrovskou konkurenci, věc takřka neuvěřitelná. Na okruhu ITTF World Tour vyhrát osmadvacet turnajů všech kategorií.

Svou účast na turnaji potvrdili i další skvělí hráči a hráčky, jako legendární Němec Timo Boll, jeho krajan Dimitrij Ovtcharov a loňský vítěz Japonec Tomokazu Harimoto. „Máme velikou radost z toho, že se geniální junior opět na našem turnaji představí. Nebude však jediným lákadlem, a to je moc dobře. Vidět nejlepší čínské hráče na vlastní oči, to bude pro diváky bezesporu velký zážitek," říká místopředseda České asociace stolního tenisu Nikolas Endal.

Pohled do přihlášek v ženské kategorii hovoří o tom, že finálové boje by měly být opět japonskou záležitostí. Nejlepší čínské hráčky na turnaj nepřijedou, což velmi zjednodušuje roli Japonkám Kasumi Ishikawové (světová hráčka číslo 4), Mimo Itoové (5.), Miu Hiranové (8.) nebo Hitomi Satoové (14.). Evropanky Sofia Polcanová z Rakouska (16.), Elizabeta Samarová z Rumunska (21.) nebo Matilda Ekholmová ze Švédska (25.) to budou mít hodně těžké.

Letošní Czech Open se bude hrát o celkovou dotaci 160 000 dolarů, což je o dvacet tisíc víc než vloni. Turnaj je jedním z dvanácti největších podniků okruhu World Tour a svoji pozici si chce udržet i pro další roky. „Už je jisté, že se tento podnik uskuteční i v roce 2019, máme velikou radost, že je turnaj i z pohledu mezinárodní asociace stolního tenisu úspěšným. Například vloni přenášelo živě závěr turnaje jedenáct televizních stanic z celého světa a sledovanost bojů o medaile dosáhla 500 milionů diváků. To je úžasné číslo, které dělá z turnaje akci světového významu. Za to samozřejmě patří obrovský dík našim významným partnerům, kterými jsou Olomoucký kraj a statutární město Olomouc,“ připomíná Nikolas Endal.

Systém turnaje bude stejný jako v loňském roce. První dva dny se hraje kvalifikace a od 23. srpna pak hlavní soutěže. Opět se bude hrát systémem multiballs, který byl na okruhu World Tour testován poprvé vloni právě v Olomouci. Letos už ho používají všechny turnaje na okruhu.

Fanoušci uvidí samozřejmě nejen na hráče a hráčky z celého světa, ale mohou také fandit českým reprezentantům a reprezentantkám. Dva z nich budou mít obrovskou výhodu, protože dostanou divokou kartu přímo do hlavní soutěže. Ti ostatní se budou muset o hlavní soutěž poprat v pekelně těžké kvalifikaci. Přihlášeno je celkem třináct mužů a dvanáct žen. A není bez zajímavosti, že si o možnost zahrát na tomto prestižním turnaji svými výkony řekla například i kadetka Linda Záděrová, dvojnásobná medailistka z nedávného MEJ v Kluži.

Autoři

Štítky Czech Open, stolní tenis, Omega, sport

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat.

Přihlášení uživatele

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.