čtvrtek 28. března 2024 Soňa

Prostějov bude hostit tenisové naděje, utkají se o světové tituly

Prostějov bude od pondělí dvacátým rokem po sobě hostit týmové mistrovství světa tenisových talentů do 14 let. Tituly obhajují chlapci ze Švýcarska a dívky USA. Na šampionátu v minulosti startovaly i pozdější světové hvězdy jako Novak Djokovič, Rafael Nadal, Tomáš Berdych, Lleyton Hewitt, Jo-Wilfried Tsonga, Andy Roddick, Amélie Mauresmová, Dinara Safinová, Kim Clijstersová, Lucie Šafářová či Justine Heninová.

Český chlapecký tým loni skončil desátý a i letos jej povede kapitán Jiří Kulich. V nominaci jsou Matthew William Donald (Sparta Praha), Hynek Bartoň (Agrofert Prostějov) a Oldřich Vejšický (Sokol Vysočany).

České tenistky získaly titul už čtyřikrát, maximem chlapců jsou tři finálové účasti. Naposledy podlehli v boji o titul před devíti lety USA.

Nový kapitán dívčího týmu Dan Filjo má k dispozici sestavu Linda Nosková (Precheza Přerov), Linda Fruhvirtová (Sparta Praha), Agáta Černá (I. ČLTK Praha). Před rokem skončily české tenistky čtvrté, v boji o třetí místo prohrály s Ruskem 1:2.

Světový šampionát družstev této věkové kategorie se hraje od roku 1991, úvodních osm ročníků se uskutečnilo v Japonsku. Od roku 1999 se turnaj koná na Hané.

 

Autoři | Foto Pixabay.com

Štítky tenis, sport, Prostějov

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat.

Přihlášení uživatele

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.