sobota 20. dubna 2024 Marcela

Olomoucké Czech Open vyhrál překvapivě hráč mimo žebříček Čeng Pchej-feng, favorité propadli

Olomoucký turnaj Czech Open ve stolním tenisu vyhráli Čeng Pchej-feng z Číny a Japonka Kasumi Išikawaová. Největší favorité soutěže World Tour se neprosadili, patnáctiletý japonský obhájce titulu Tomokazu Harimoto vypadl v semifinále a Němec Dimitrij Ovtcharov ještě o kolo dříve. Všichni domácí zástupci se rozloučili už ve čtvrtečním prvním kole.

Vítězný Čeng Pchej-feng přitom chybí ve světovém žebříčku, neboť se po juniorském světovém šampionátu v roce 2011 z mezinárodní scény prakticky vytratil. V Olomouci začal v kvalifikaci a v prvním zápase zdolal domácího Ondřeje Bajgera jen těsně 4:3, pak ale následovalo dalších osm vítězství. Ve finále porazil světovou šestnáctku Marcose Freitase z Portugalska 4:2.

Juniorský mistr světa Harimoto, který se loni v Olomouci stal nejmladším vítězem turnaje World Tour v historii, v semifinále prohrál 3:4 s Freitasem. Světový hráč číslo pět Ovtcharov předtím podlehl 1:4 Britu Liamu Pitchfordovi, ten pak ale nestačil na Čeng Pchej-fenga.

Naopak ve dvouhře žen v Omega centru sportu nedaleko fotbalového Androva stadionu největší favoritka uspěla. Světová čtyřka Išikawaová, loňská mistryně světa ve smíšené čtyřhře, ve finále porazila Číňanku Wen Ťia 4:2. Před rokem hrála Išikawaová v Olomouci o titul rovněž, podlehla však krajance Mimě Itové.

Autoři | Foto Česká asociace stolního tenisu

Štítky Czech Open, stolní tenis, Omega, sport

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat.

Přihlášení uživatele

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.