čtvrtek 25. dubna 2024 Marek

Do Prostějova dorazí špičkoví dráhoví cyklisté, blíží se Memoriál Otmara Malečka

Obhájce prvenství Stefan Mastaller s dalším Rakušanem Andreasem Müllerem budou hlavními favority Memoriálu Otmara Malečka, který se uskuteční v pátek a v sobotu na prostějovském velodromu. Akce je už sedmým rokem zařazena v první kategorii kalendáře mezinárodní unie UCI a patří vedle červnové Grand Prix Brno k vrcholům domácí sezony dráhových cyklistů.

„Mezi hvězdy startovního pole bude patřit i letošní mistr Evropy Wojciech Psczolarski, jenž jezdí v barvách našeho klubu. Ozdobou budou i bratři Rui a Ivo Oliveirové z Portugalska. Silný tým dorazil také z Ruska v čele s Viktorem Manakovem, který v Prostějově zvítězil před třemi lety," řekl ředitel závodů Michal Mráček. K uchazečům o prvenství v bodovacím závodě dvojic se řadí také Irové Marc Potts s Felixem Englishem.

Ve sprinterských disciplínách by měli do bojů o prvenství promluvit dráhaři Dukly Brno Robin Wagner, Pavel Kelemen, Martin Čechman a David Sojka. „S výjimkou Tomáše Bábka, který startuje na závodech v Japonsku, se představí čeští sprinteři v kompletním složení," uvedl šéftrenér cyklistů Dukly Brno Svatopluk Buchta.

Silné obsazení slibují i závody žen. Mezi závodnicemi ze sedmi zemí nechybí přední české jezdkyně Jarmila Machačová s Lucií Hochmannovou. V pátek jsou na programu sprint, omnium žen a juniorů. V sobotu se pojedou týmové sprinty, keirin, bodovací závody, scratch a večerní závod dvojic madison, který se koná jako Malečkův memoriál.

Autoři | Foto Pixabay.com

Štítky cyklistika, závody, memoriál, Prostějov

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat.

Přihlášení uživatele

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.