úterý 23. dubna 2024 Vojtěch

Olomoucké volejbalistky v přípravě dál vítězí. Ovládly mezinárodní turnaj v Praze

Týden po zisku poháru na domácím turnaji Tomi-Remont Cup si volejbalistky Univerzity Palackého připisují další prvenství, když se čtyřmi výhrami ovládly pražský Mizuno Cup. V hlavním městě se letos sešla silná konkurence. Z německé Bundesligy dorazil Suhl, nechyběl ani loňský přemožitel Hanaček z finále Středoevropské ligy Békéscsaba, slovenský mistr Strabag Bratislava a domácí Olymp Praha.

„Byl to velmi silně obsazený turnaj, kde jsme hrály čtyři těžké zápasy s kvalitními soupeři,“ chválil obsazení turnaje Jiří Teplý.

Rozpis utkání VK UP Olomouc:
21.9. VK Prostějov – VK UP Olomouc od 16 hodin
22.9. VK UP Olomouc – UTE Budapest od 11 hodin
23.9. VK Slávia EU Bratislava – VK UP Olomouc od 10 hodin

Jeho svěřenkyně čekal v sobotu na úvod turnaje slovenský mistr Strabag Bratislava, se kterým zopakovali výsledek z minulého týdne, kdy jej porazily 3-0.  Odpoledne už byl na programu souboj s bundesligovým Suhlem, který dorazil i s populárním liberem Rene Sain. „Němky nás pořádně prověřily a rozhodovalo se až v koncovce setů. Tlačily ze servisu, ale dokázaly jsme se s tím na přihrávce vypořádat. Odehrály jsme dobré utkání,“ hodnotil trenér Teplý vítězství bez ztráty setu.

V neděli dopoledne pak Hanačky čekala maďarská Békéscsaba. „Měli jsme s nimi nevyrovnané účty, které jsme srovnali,“ narážel lodivod Olomouce na porážku z loňského finále Středoevropské ligy, kde jeho tým nestačil právě na Maďarky. Odveta mu však vyšla, byť ztratil set, tak utkání dovedl do vítězného konce 3-1. V odpoledním utkání pak zvítězila Olomouc hladce nad Olympem 3-0.

Tento týden budou volejbalistky Olomouce usilovat o prodloužení vítězné série. Ve Sportovní hale Univerzity Palackého je čeká turnaj O pohár primátora statutárního města Olomouc.

Tisková zpráva

Štítky VK UP Olomouc, volejbal, sport, příprava

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat.

Přihlášení uživatele

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.