pátek 19. dubna 2024 Rostislav

Olomoucké volejbalistky začnou nový ročník turnaje MEVZA proti Mariboru

Zatímco většina týmů má volno a ladí poslední detaily na víkendový vstup do nového ročníku extraligy, pro Olomoučanky to neplatí. V úterý zamíří k utkání Středoevropské ligy do Slovinska, kde odstartují nový ročník mezinárodní soutěže proti Mariboru.

Volejbalistky Olomouce mají za sebou povedenou přípravu, když vyhrály tři turnaje a ani jednou přitom neprohrály. Dokázaly si poradit s bundesligovým Suhlem, maďarské Békéscsabě vrátily porážku z finále Mevzy a na závěr přípravy přehrály rivalky z Prostějova.

„S výsledky jsem spokojený. Příprava ukázala, že máme velmi vyrovnané družstvo. Na každý post máme kvalitní náhradu, což je do sezony důležité, protože nás čeká hodně těžkých zápasů,“ přemítá trenér Jiří Teplý.

Jeho družstvo si letos zahraje minimálně ve čtyřech soutěžích. V tuzemsku ho čeká extraliga a domácí pohár, po více než dvaceti letech zabojuje o Ligu mistryň a už ve středu vstoupí do Středoevropské ligy.

 „Loni jsme se dostali do finále a skončili jsme druzí. Letos máme stejné ambice a výsledek bychom rádi vylepšili,“ říká před startem soutěže Jiří Teplý.

Podobně to vidí i Julie Kovářová, kterou čeká v dresu Olomouce soutěžní premiéra. „Je to jeden z titulů, který chceme vyhrát, takže musíme zvládnout každý zápas,“ říká odhodlaně před utkáním v Mariboru.

„Jelikož je to náš první zápas, tak se už všechny těšíme, že konečně začne něco naostro,“ uzavírá libero Kovářová.

První domácí utkání odehrají Hanačky 10. října, kdy hostí od 17 hodin v rámci Středoevropské ligy maďarskou Békéscsabu.

Tisková zpráva | Foto Jarmila Kráčmarová

Štítky volejbal, VK UP Olomouc, MEVZA

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat.

Přihlášení uživatele

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.