pátek 19. dubna 2024 Rostislav

Ovtcharov a Samsonov přijedou na Czech Open do Olomouce

Čtvrtý hráč světa Dimitrij Ovtcharov z Německa, bývalá jednička Bělorus Vladimir Samsonov či světová osmička mezi ženami Japonka Kasumi Išikawaová se objeví na letošním turnaji série ITTF World Tour ve stolním tenisu v Olomouci. Czech Open se uskuteční od 27. do 31. srpna.

"Mám velkou radost z velkého zájmu o start hráčů v Olomouci a jsou tam opravdu zvučná jména," řekl ředitel turnaje Nikolas Endal v tiskové zprávě.
   

Vedle Ovtcharova, Samsonova a Išikawaové je přihlášena světová devítka Němka Chan Ying i vítězové předchozích dvou ročníků. Loni vyhráli Japonec Kazuhiro Šiono a Rakušanka Liu Jia, o rok dříve Němec Christian Süss a Běloruska Viktoria Pavlovičová.
   

Turnaj nabídne kvalitní obsazení i jednu novinku. Poprvé na českém území se bude hrát s plastovým míčkem, který nahradil celuloidový a od 1. července se s ním hrají významné soutěže ITTF. Czech Open v Olomouci bude teprve druhým turnajem seriálu ITTF World Tour, na kterém se musí s plastovými míčky hrát.
   

"Určitě nám k vynikající účasti pomohlo, že Czech Open je jedním z prvních turnajů, který se bude hrát s novými plastovými míčky. Navíc se uskuteční necelé tři týdny před mistrovstvím Evropy družstev v Lisabonu," konstatoval Endal.
   

Letošní Czech Open je zařazeno do tzv. ITTF Major Series Event a hrát se bude s celkovou dotací sto tisíc dolarů. Dosud se přihlásilo 31 zemí a nejpočetnější zahraniční výpravou bude jedna z velmocí - Japonsko. Domácími nadějemi budou české jedničky Iveta Vacenovská a Dmitrij Prokopcov, premiérovou akci v roli reprezentačního trenéra mužů v Olomouci prožije Jindřich Panský.
   

Fanoušky na turnaj zkusí nalákat i exhibice Vacenovské s Renatou Štrbíkovou v úterý 26. srpna od 17:00 v centru Olomouc City. "Věříme, že letos bude v hale lepší divácká kulisa, než tomu bylo v minulých letech," řekl Endal.

Zdroj: ČTK

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat.

Přihlášení uživatele

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.