pátek 26. dubna 2024 Oto

Plzeň v Olomouci vyhrála, Sigma promarnila dobře rozehraný zápas

Vypadalo to skvěle, dopadlo smutně. Domácí Sigma držela proti obhájci titulu z Plzně v 21. kole Gambrinus ligy až do 65. minuty vedení, aby nakonec prohrála. Fotbalisté SK Sigma Olomouc na Andrově stadionu po prvním poločase vedli 1:0, ale vítězství jim nebylo souzeno - po zatažení Sigmy a zlepšeném výkonu ve druhé půli Viktoria skóre otočila brankami Koláře a Wágnera.

Trenér Zdeněk Psotka musel v sestavě udělat několik změn. Hrát nemohli vykartovaní Aleš Škerle a Adam Varadi, ani zranění Abdoulaye Fall a Michal Ordoš. V základní sestavě nastoupil na jaře poprvé Radim Nepožitek, kraje obrany hráli Tomáš Zahradníček a Jan Javůrek.   
Plzni se dlouho nedařilo vytvořit si tlak jako proti Lyonu, Sigma se dobře bránila a hrozila z protiútoků. Jeden z nich vyšel domácím už v 9. minutě. Plzeň ztratila míč před vápnem soupeře, Depetris vyslal přihrávkou do úniku Rolince, který utekl Čišovskému a prostřelil Kozáčika.
Olomouc se tak rychle ujala vedení, které ji umožňovalo ještě více se soustředit na obranu. Plzeň měla převahu, ale do poločasu si vytvořila jen dvě větší šance. Nejprve Procházka po standardní situaci Horvátha pálil z voleje vedle, Bakoše zas zblízka skvěle vychytal brankář Blaha. Předvést se musel na druhé straně i Kozáčik, který zas vyrazil nebezpečnou hlavičku Svozila.
 "První poločas jsme hráli aktivně a agresivně, Plzeň jsme napadali na jejich půlce. Soupeř jen nakopával, to jsme všechno dokázali sbírat a dostat Plzeň pod tlak. Dokázali jsme pokrýt i závary, které Plzeň měla," řekl obránce Sigmy Martin Šindelář. "Nechali jsme se donutit k nakopávaným míčům, nedokázali jsme míč udržet na zemi, kromě dvou nebo tří situací, kdy jsme se pak dostali do šancí," souhlasil plzeňský kapitán Horváth.
Zatímco v první půli Olomouc zlobila svými brejky, po změně stran hodně zalezla a doplatila na to. Bakoš sice v akrobatické poloze ještě neuspěl, stejně jako mladík Hrošovský, který po Kovaříkově akci střílel zcela volný jen nad branku, jenže v 64. minutě už bylo srovnáno - Horváth přetáhl roh až na zadní tyč, kam si naběhl Kolář a hlavou prostřelil nejistého Blahu. Pro plzeňského záložníka to byl na jaře již čtvrtý soutěžní gól.
"Po několikáté už jsme vstoupili do utkání špatně. S první půli jsem byl velice nespokojený. Soupeř byl důrazný, ale věřil jsem však, že začneme hrát jako druhou půli s Lyonem. A ve druhém poločase jsme už začali dominovat," hodnotil trenér Plzně Uhrin.
Inkasovaná branka sice Olomouc na chvíli probudila, ale rozjetá Plzeň nakonec dokonala obrat. Uhrin poslal do hry útočníka Wágnera a tomu stačila sotva minuta, než svým prvním dotykem s míčem na přední tyči tečoval centr Kovaříka a zařídil plzeňské vedení.
O chvilku později mohl Wágner skórovat znovu, ale trefil jen břevno, od kterého se míč odrazil jen těsně před brankovou čáru. Olomouc si ještě v
závěru vytvořila tlak, ale Depetris ani Plšek neuspěli a hosté se ubránili."Plzeň si vytvořila standardky a z jedné vyrovnala. Pak to bylo nahoru dolů a Plzeň svou šanci proměnila. V prvním poločase a v závěru druhého poločasu jsme předvedli velmi dobrý výkon a mrzí mě, že jsme aspoň bod neuhráli," řekl trenér Olomouce Zdeněk Psotka.

L.Behingerová/ČTK
 

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat.

Přihlášení uživatele

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.