pátek 19. dubna 2024 Rostislav

Sigma konečně zabrala, vyválčila výhru nad Bohemkou

Fotbalistům olomoucké Sigmy se konečně podařilo naplno bodovat. Po sérii proher, kdy klesli na 14. příčku, se dočkali tříbodového zisku a odlepili se ode dna tabulky. V souboji s Bohemians 1905 sice nebyl jejich výkon ani zdaleka stoprocentní, skoro 5700 diváků ale odcházelo domů více méně spokojeno. Dost možná, že Hanákům přinesla štěstí i čerstvá Miss Gabriela Franková, která se objevila na trávníku těsně před výkopem utkání.

Trenér domácích Zdeněk Psotka udělal změny v sestavě. Poprvé na jaře spolu hrála stoperská dvojice Pavel Dreksa – Aleš Škerle, v základu nastoupili také také Radim Nepožitek a Jan Schulmeister.

Sigma měla šanci už v 9. minutě. Bombu Schulmeistera brankář vyrazil na roh. Po jeho rozehrání střílel od zadní tyčky po centru Javůrka Nepožitek, Schulmeister mohl dorážet, ale na míč už bohužel nedosáhl. O tři minuty později musel po zásahu kapitána Škerleho vykopávat míč brankář Zlámal. Ve 21. minutě napřáhl opět zdálky Schulmeister, brankář jeho střelu ztlumil v koši. Sigma měla častěji míč na noze, ale ve finální fázi byla nepřesná.

Hned na začátku druhé části hry měli Hanáci vyloženou šanci. Houska se proháčkoval do vápna, jeho střela byla sražena k Depetrisovi. Ten si připravil míč, ale v gólu mu zabránil jedz obránců, takže z toho byl jen roh. V 53. minutě už se domácí dočkali. Pospíšil potáhl míč podél vápna a vystřelil krásně přesně k levé tyčce. O dvě minuty to zkoušel Pospíšil znovu, tentokrát zdálky, ale kousek vedle.  V 70. minutě to bylo o dva. Varadi centroval zprava, Krch se snažil bránit Depetrise, ale hlavou se trefil do vlastní brány. O čtyři minuty později centroval zleva Schulmeister, brankář Berkovec sebral Varadimu míč z hlavy. Vzápětí vypustil Schulmeister bombu zdálky, šla nad.

V pposledních fázích zápasu se domácí zbytečně stáhli dozadu a na hřišti tou dobou vládli hráči v zelenobílém, byť naštěstí neměli dostatek přesnosti v zakončení. Sigma si nakonec tři body pohlídala, byť v první minutě nastaveného času snížil Hora na konečných 2:1 pro Sigmu. (bel/sigmafotbal.cz) 

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat.

Přihlášení uživatele

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.