pátek 19. dubna 2024 Rostislav

Sigma se dnes znovu postaví pražské Slavii

Už za pár desítek minut vyběhnou na trávník kroměřížského stadionu fotbalisté SK Sigma Olomouc. Hanáci nastoupí v posledním přípravném utkání a tedy v generálce před začátkem druhé ligy proti pražské Slavii. Utkání začíná v 17 hodin.

Trenér Sigmy Leoš Kalvoda už pošle do utkání tým, se kterým počítá pro ostré mistrovské duely. Ten první čeká jeho svěřence příští sobotu v rámci domácího poháru, další víkend už startuje soutěž.

Sigma bude ještě v posledním zápase, i když jde o generálku, zkoušet. „Budeme ještě testovat Gabriela, pravého beka. Tomáš Janotka je zatím stále mimo, i když to vypadá, že bude v pořádku. Uvidíme, Gabriel je volný hráč, odehrál dost sezon v Jihlavě, asi v něm něco bude. Pokud by obstál, tak by byla škoda takového hráče nevzít,“ řekl trenér SK Sigma Leoš Kalvoda. „Ale jinak už by tam měla nastoupit ta základní kostra týmu, i když jsou tam dva tři posty, kde se ještě rozhodujeme, kdo by tam mohl naskočit. Také je to o tom, že když hrajeme první zápas na Žižkově, tak je to trošku jiné, než někde jinde. Tam je ten tlak větší, tam musí být spíš takové ty odolnější typy,“ podotkl Kalvoda. „Ale samozřejmě když někdo zklame, tak bohužel. Kluci vědí, o co hrají, říkal jsem jim to. Každý zápas musí hrát naplno,“ uvedl.

Od pondělí je hráčem SK Sigma zkušený obránce David Bystroň. Ten ale ještě není po zranění připraven do hry. „Nemá natrénováno, podle rozhodnutí lékařů by ještě neměl chodit do nějakých větších soubojů. Takže musíme být opatrnější. I když na tréninku absolvuje úplně všechno, připadá mi, že je úplně v pořádku, také on sám říkal, že je v pořádku a chtěl by co nejdříve naskočit. Byl bych jenom rád, kdyby byl fit a pomohl nám,“ řekl Kalvoda.

Do sobotního zápasu nezasáhnou dlouhodobí marodi Zdeněk Zlámal a Radim Nepožitek, ani krátkodobí Tomáš Janotka a Jan Schulmeister. „Honza už začne od pondělí naplno trénovat,“ řekl Kalvoda.

I když jde o přípravné utkání, nepochybně bude mít tenokrát náboj. „Je to samozřejmě Slavia, takže musíme hrát naplno,“ podotkl Kalvoda. Slavia bývala po desítky let tradičním soupeřem Sigmy a mezi týmy nepochybně stále panuje jisté rivalství. Ve Slavii navíc nastupuje donedávna olomoucký Jakub Petr, kterému se po návratu z hostování příliš nechtělo hrát za mateřskou Sigmu po pádu do druhé ligy. (red)

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat.

Přihlášení uživatele

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.