sobota 27. července 2024 Věroslav

Sigmu čeká ostrá válka o záchranu s Bohemians

Možná klíčový zápas čeká fotbalisty Sigmy, kteří v neděli přivítají poslední Bohemians Praha. Na Klokany mají náskok pouhých dvou bodů, porážka by znamenala pád na sestupovou příčku. Také proto po posledním debaklu v Jihlavě hráči odjeli na delší soustředění a doufají, že nezvyklá příprava přinese vítězství.

"Chtěli jsme tým vytáhnout se známého prostředí. K tomuto řešení jsme sáhli, protože jsme v těžké situaci. Chtěli jsme něco změnit a věřím, že se to ukáže na hřišti," uvedl trenér Sigmy Zdeněk Psotka.

Po třech porážkách v řadě se tým ocitl na hraně prvoligového propadliště. Další ztráta by byla kritická a není vyloučeno, že by přinesla i změnu na trenérském postu. Psotka se přesto nechce nechat něčím takovým rozptylovat a připravuje své ovečky na důležité a těžké střetnutí.

"Bude to hodně náročné. Klasický záchranářský duel. Taktický, zodpovědný směrem dozadu. Bohmenians hrají velmi dobře v defenzivě, musíme si s tím nějak poradit," uvědomuje si Psotka.

V sestavě bude opět chybět Michal Ordoš a Vlastimil Vidlička. Alespoň Aboulaye Fall už začal trénovat a není vyloučeno, že bude připravený do zápasu nastoupit.

Celý tým doufá, že jeho snažení o záchranu ligy, podpoří svoji přítomností také fanoušci v hledišti. Vedení klubu po propadáku v Jihlavě snížilo jednorázově vstupné na dvacet korun. "Je to jednak omluva za minulý výkon a také snaha přilákat co největší počet diváků. Opravdu je v této situaci hodně potřebujeme," zve příznivce trenér Olomouce.

Utkání sestupem ohrožených týmů začíná na Andrově stadionu v neděli v 17 hodin. (kp)

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat.

Přihlášení uživatele

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.