sobota 27. července 2024 Věroslav

Sigmu čekají klíčové zápasy o ligový život

Začalo to skvěle. Po vysokém vítězství v prvním jarním utkání nad Slavií Praha optimisté z řad fotbalových fanoušků věřili, že hráči Olomouce rychle utečou z pásma ligového sestupu. Jenže pak přišlo vystřízlivění. Po následujících čtyřech zápasech bez vítězství je zřejmé, že pravdu měli realisté, podle nichž bude z pohledu záchrany Sigmy mezi domácí elitou důležitá především trojice po sobě následujících zápasů se soupeři z chvostu tabulky.

Fotbalisty po domácí porážce s Plzní čekají duely v Jihlavě, doma s Bohemians a v Brně. „Budou to soupeři, kteří jsou v tabulce kolem nás. V těchto zápasech se bude rozhodovat. To je realita,“ uznává trenér Sigmy Zdeněk Psotka. „Dosud jsme nastupovali proti těžkým protivníkům. Teď už musíme bodovat,“ uvědomuje si kouč.

Po pěti jarních kolech se náskok „Modrých“ na sestupovou příčku smrskl na tři body. Týmy Ostravy a Bohemians mají osmnáct bodů. Ale třeba devátá Jihlava jen třiadvacet. O záchranu bojuje půlka ligy. „Je to strašně vyrovnané. Každý zápas teď bude pro nás těžký. Musíme se rvát,“ tvrdí útočník Jakub Rolinc, který dal po návratu z hostování v Ostravě už dva góly, ani v jenom případě ale jeho tým na body nedosáhl. „Takový pocit bych nikomu nepřál. Tyhle góly byly k ničemu.“

Sigmu trápí nevyrovnané výkony během zápasu. Třeba proti Mladé Boleslavi hráli špatně v první půli. Pak se zvedli a v závěru alespoň vyválčili remízu. S Plzní zase předvedli nejlepší výkon jara, vydržel jim ale pouze do přestávky. Po pauze šel výkon dolů a hosté otočili výsledek. „V tom se musíme zlepšit. Jinak body sbírat nebudeme,“ prohlásil obránce Martin Šindelář, při absenci zkušených fotbalistů kapitán Olomouce v posledním utkání. „V plném nasazení musíme hrát celý zápas. Jde nám o všechno. Jsme namočení až po uši. Když ale budeme hrát jako v první půli proti Plzni, zvládneme to,“ věří Šindelář. (kp)

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat.

Přihlášení uživatele

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.