pátek 29. března 2024 Taťána

Slíznul jsem smetanu, říká Dopita po první sezoně na střídačce

Pětačtyřicetiletý Jiří Dopita se dočkal. Před lety koupil olomoucký hokejový klub a vydal se s ním na strastiplnou cestu vzhůru. Postupně se Kohouti stali jedním z nejlepších týmů v první lize, loni se probojovali až do extraligové baráže, kde se jim ale nedařilo. O rok později se situace opakovala, tentokrát s opačným koncem. Hanáci společně s Mladou Boleslaví dokonale zaskočili extraligové týmy Kladna a Chomutova a vybojovali si postup mezi domácí elitu. Dvacet let od titulu, ke kterému výrazně přispěl Dopita jako hráč. "Atmosféra byla podobná. Je to velký zážitek. Titul a postup bych dal na stejnou úroveň," prohlásil po rozhodujícím utkání Dopita.

Jak si užíváte postup?

Nikdo nečekal, že postoupí dva prvoligové týmy. Ani mě nenapadlo, že tak baráž dopadne. Je to příjemný šok, který si všichni úžíváme. Poděkování patří všem lidem, kteří se na tom podíleli. Největší hráčům.

Vám se podařilo postoupit hned v první sezoně v pozici trenéra. Je to dobrý pocit?

Slíznul jsem smetanu i za ostatní. Teď je to příjemné, ale začne nová sezona a na úspěch se zapomene. I když by bylo příjemné, aby takhle končil každý rok. Důležité je, že trénování mě baví, uvidíme, co bude dál.

V zápase s Mladou Boleslaví jste potřebovali k postupu dva body, soupeř jeden. Přesně tak to dopadlo. Myslíte si, že se bude o výsledku spekulovat?

Počítat umíme všichni. Ale my jsme si postup vybojovali dříve, stejně jako soupeř. Chomutovu jsme vzali sedm bodů, Kladnu taky. Nenechám si kazit náladu nějakými spekulacemi.

Postup je nádherná věc, ale extraliga potřebuje více peněz. Máte informace, že úspěch ovlivnil i případné nové sponzory?

Něco máme rozjednaného. Nic není podepsáno, ale rozhodně se pokusíme využít hokejové euforie. V příštích týdnech nás ještě čeká hodně práce. Současně jednáme s vedením města a kraje. Zdá se, že podporu mít budeme. Uděláme maximum, aby se extraliga v Olomouci hrála.

Může Olomouc uspět v nejvyšší soutěži se současným kádrem?

Baráž byla určitou konfrontací. Ukázalo se, špička je o kousek dál. Chtěli bychom dát šanci hráčům, kteří si postup vybojovali. Současně ale potřebujeme tým doplnit. Věřím, že se nám to podaří.  (kp)

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat.

Přihlášení uživatele

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.