pátek 29. března 2024 Taťána

Strach nemáme, zní z olomoucké kabiny před startem baráže

Podruhé v řadě se pokusí hokejisté Olomouce proklouznout mezi domácí elitu. Ve čtyřkolové baráži je čekají zápasy s Mladou Boleslaví, Chomutovem a Kladnem. Kohouti věří, že nejsou bez šancí. Tým Olomouce v průběhu sezony dlouhodobě držel druhé místo v prvoligové tabulce a uspěl rovněž v play – off.

Právě vítězná nálada by mohla týmu pomoci v klíčové části sezony. Extraligoví Piráti a také kladenští Rytíři toho moc nevyhráli. Chomutov se dokonce v základní části radoval pouze ze šesti výher.
„Rozdíly mezi soutěžemi se také z tohoto důvodu v baráži smazávají. Jsme v herní pohodě, týmu se daří. Věříme, že to vydrží,“ doufá kapitán Olomouce Jakub Bartoň. „Letos máme větší šanci postoupit. Do zápasů dáme všechno,“ burcuje své spoluhráče kapitán.
Je otázkou, jak se hokejisté vyrovnají s nezvyklým rozlosováním soutěže. Nejprve odehrají dva zápasy na půdě soupeřů, pak hrají třikrát doma. Následuje série dalších tří duelů venku a teprve po této porci střetnutí budou mít opět výhodu vlastního ledu. Baráž zakončí 20. dubna na Kladně. „Důležité bude, jak se nám bude dařit doma. Od toho se budou odvíjet naše výkony na ledě soupeřů,“ odhaduje Bartoň.
Fanoušci, kteří především v prvoligovém play – off plnili ochozy stadionu v hojném počtu, se mají na co těšit. Například v dresu Kladna dorazí do Plecharény účastník olympiády v Soči František Kaberle, nebo světový šampion Pavel Patera. Se zvučných jmen ale Kohouti přehnané obavy nemají. „Rozhodně se nebojíme. Rád bych vychytal postup a jsem přesvědčeným, že šanci máme,“ tvrdí brankářská opora hanáckého mužstva  Tomáš Vošvrda.
Svému týmu věří také trenér Petr Fiala, podle něhož hráči využijí zkušenosti z loňských zápasů o extraligu. Sestava navíc nemá tak velké zdravotní problémy, jako před rokem a půjde do zápasů v dostatečné síle. „Nějaké zranění máme, ale není to nic hrozného. Kluci se těší a určitě si zápasy užijí. Jsou zkušenější a věřím, že se to v zápasech ukáže. Chceme kousat celých dvanáct kol,“ říká kouč Fiala.

Los extraligové baráže hokejistů Olomouce
středa 26. března
Chomutov – Olomouc

pátek 28. března
Mladá Boleslav – Olomouc

neděle 30. března
Olomouc – Kladno

úterý 1. dubna
Olomouc – Chomutov

pátek 4. dubna
Olomouc – Mladá Boleslav

neděle 6. dubna
Kladno – Olomouc

úterý 8. dubna
Chomutov – Olomouc

pátek 11. dubna
Mladá Boleslav – Olomouc

neděle 13. dubna
Olomouc – Kladno

úterý 15. dubna
Olomouc – Chomutov

pátek 18. dubna
Olomouc – Mladá Boleslav

neděle 20. dubna
Kladno – Olomouc

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat.

Přihlášení uživatele

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.