středa 8. května 2024 Statní svátek

Tenista Pavlásek vyřadil v Prostějově nasazeného Američana Klahna

O překvapení úvodního kola tenisového challengeru v Prostějově se postaral Adam Pavlásek, který vyřadil turnajovou pětku Američana Bradleye Klahna po setech 6:3, 6:2. Vstup do turnaje zvládli také Lukáš Rosol a Jiří Veselý.

Devatenáctiletý Pavlásek, který startuje na Czech Open divokou kartu, poprvé dokázal porazit hráče z první stovky žebříčku ATP. Klahnovi patří 71. místo. "Je to můj nejlepší výsledek v dosavadní kariéře," řekl Pavlásek po utkání, v němž jeho soupeře trápila bolavá záda. Třikrát si ve druhém setu při střídání stran lehl na kurtu na ručník a terapeut se mu snažil speciálními cviky od bolesti ulevit.
   

"Všiml jsem si jeho potíží na konci prvního setu. Je nepříjemné, když vidíte, že je soupeř zraněný a může utkání po každé hře vzdát. Byl jsem proto pod tlakem, který jsem zvládl," uvedl Pavlásek, který hru svého soupeře studoval až v předvečer utkání z internetu.
   

Rosol po nezdaru v úvodním kole French Open dnes zdolal Francouze Juliena Obryho 6:4, 6:3. Ani jednou neztratil podání, když odvrátil všech sedm soupeřových brejkbolů. "Když bylo potřeba, tak jsem si pomohl servisem. Věřím, že se forma bude v dalších zápasech zlepšovat. Hrál jsem horší standard," ohodnotil Rosol své premiérové vystoupení na Hané.
   

Loňský finalista Veselý přehrával dalšího Francouze Tristana Lamasina dvakrát 6:2. "Soupeř nehrál špatně, byl běhavý a nedělal moc chyb. Na druhou stranu neublížil. Byl to dobrý soupeř na rozehrání," konstatoval Veselý, který se v posledních týdnech dostal do herní pohody. Na turnaji ATP v Düsseldorfu postoupil až do semifinále, na French Open zdolal v prvním kole Rosola a vypadl s osmým nasazeným Milosem Raonicem z Kanady. "Navzdory drobným zdravotním problémům se cítím dobře. Mohl bych dojít v pavouku hodně daleko. Bylo by krásné tento turnaj vyhrát," uvedl.

Zdroj: ČTK

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat.

Přihlášení uživatele

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.