sobota 20. dubna 2024 Marcela

V Sigmě ví, že je zle. Vedení vyměnilo trenéra

Čtvrtého kouče za poslední rok budou mít fotbalisté Olomouce v závěru sezony. Po porážce na Slovácku vedení třináctého týmu prvoligové tabulky odvolalo Zdeňka Psotku a na střídačku dosadilo dosavadního sportovního manažera Ladislava Mináře. Skončil také asistent Radim Kučera.

Generalita Sigmy nechce situaci komentovat, důvod výměny je však zřejmý. Psotka s týmem získal ve třinácti zápasech pouze devět bodů a od sestupu Olomouc dělí dva body. Čtyři kola před koncem soutěže klubu reálně hrozí pád do druhé ligy. „Musíme skutečně táhnout za jeden provaz a mít klid na práci,“ vysvětlil odvolání kouče a předseda představenstva Josef Lébr. „Na trenéra Psotku byl velký tlak ze strany fanoušků, sponzorů i některých členů vedení,“ dodal.

Velice strohý byl rovněž komentář aktéru trenérské rošády. Psotka pouze uvedl, že respektuje dohodu s vedením a nabude se v současné době vyjadřovat do médií. Minář si vyžádal několik dní mediálního klidu.

Nový trenér bude mít premiéru v domácím utkání proti Ostravě 12. května. Moravská bitva hodně promluví do bojů o záchranu. Oba týmy dělí pouze skóre. Především pro domácí bude utkání velice těžké, protože se pravděpodobně odehraje v komorní atmosféře. Skalní fanoušci obou klubu se rozhodli, že budou střetnutí, kvůli údajné represi aktivně fandících příznivců, bojkotovat. (kp)

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat.

Přihlášení uživatele

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.