sobota 27. dubna 2024 Jaroslav

Olomoucké volejbalistky si poradily s hráčkami Prostějova. Porazily je 3:2

Den po obnovené premiéře v Lize mistryň a epické pětisetové bitvě s rumunským velkoklubem Alba Blaj čekalo volejbalistky Univerzity Palackého Olomouc další prestižní domácí utkání. V pátém kole extraligy hostily vysokoškolačky v souboji dvou nejlepších tuzemských týmů posledních let mistrovský Prostějov.

Po dvou s přehledem vyhraných sadách si fyzická i psychická únava vybrala svou daň a lídr soutěže zachraňoval dvoubodové vítězství až v tiebreaku.

Stejně jako o den dříve tak v olomoucké hale došlo na tiebreak. Lépe jej načal Prostějov (2:4), Univerzita Palackého kontrovala při servisech střídající Orvošové (6:4), ještě třikrát pak bylo skóre vyrovnané (7:7, 9:9, 13:13), aby v posledních dvou výměnách domácí lídr ligy uhájil svou dosavadní neporazitelnost. Olomoučanky udolaly Prostějov 15:13 a 3:2.

Domácí kouč Jiří Teplý přiznal, že po náročném utkání v Champions League o pouhý den dříve měl ze zápasu s velmi kvalitním protivníkem obavy. „Proto jsme prostřídali sestavu a holky, které tentokrát dostaly důvěru, se postavily k prvním dvěma setům zodpovědně. Zlom přinesla třetí sada a chvíle, kdy jsme dorovnali ztrátu a šli nad soupeře. V tu chvíli přišla zbytečná nekoncentrovanost, ta nás stála čtvrtý set a udělala ze zápasu drama,“ řekl Teplý.

V sobotu 27. října se univerzita představí od 18 hodin v dalším regionálním derby na palubovce letos se zlepšujícího Přerova.


VK UP Olomouc - VK Prostějov 3:2 (20, 10, -19, -22, 13)

Rozhodčí: Kavala, Trumpeš

Čas: 121 minut

Diváků: 500

Olomouc: Sokolová, Dudová, Košická, Trnková, Napolitano Šenková, Kossányiová, libero Kovářová. Střídaly: Dedíková, Michalíková, Strušková, Kubínová, Orvošová.

Prostějov: Toufarová, Bezhandolska, Horká, Nová, Kozmík Tomášeková, Zatloukalová, libero Slavíková. Střídaly: Kojdová, Weidenthalerová, Šmídová, Rutarová, Polášková.

Tisková zpráva | Foto Michaela Valsová

Štítky sport, volejbal, Prostějov, Olomouc

Přihlášení uživatele

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.