pátek 29. března 2024 Taťána

Olomouc úspěšně vstoupila do volejbalového play-off výhrou 3:0 nad Frýdkem-Místkem

V Olomouci se naplno rozjelo čtvrtfinále play-off ženské extraligy. Domácí tým přivítal Frýdek-Místek, který je letošní sezónu pro hanácký tým oblíbeným soupeřem. Olomoucké hráčky s nimi totiž ještě neztratily ani jeden set.

Jinak tomu nebylo ani včera, kdy Olomouc vyhrála v poměru 3:0. Začátek utkání provázela z domácí strany mírná nervozita a Frýdek těžil ze zbytečných chyb Olomouce. V půlce prvního setu se však nervozita vytratila a s ní i olomoucké nevynucené chyby. Zbytek setu už Frýdek dotahoval a nakonec Hanáčky vyhráli úvodní set 25:16.

Druhý set už byl z pohledu Olomouce pohlednější a celý průběh si domácí tým kontroloval bodový náskok. Naopak Frýdek-Místek se poněkud zhoršil a začínal více chybovat. Hosté získávali body ze špatných podání a ke konci zápasu i z dobrého útoku. Po druhém setu, který skončil 25:19, si už Olomouc pomalu kráčela pro výhru.

Včera se nevyhrávalo jen v hokeji, v prvním zápase play-off si poradily olomoucké volejbalistky s Frýdkem-Místkem (y) Koukněte na vítězný míč! ;)

Posted by Olomoucká Drbna on Sunday, March 20, 2016

 


Po druhé přestávce se zdálo, že frýdecký tým se jen tak nevzdá a naopak Olomouc se vrátila k nervóznímu úvodu utkání. Úvod setu Frýdek vedl 6:1, ale zanedlouho Olomouc srovnala na 10:10. Nakonec skóre otočily ve svůj prospěch. Třetí a zároveň poslední set vyhrály 25:19.

Určitě ale mají domácí hráčky co zlepšovat. Docela hodně chybovaly v podání, a to jsou ve statistikách úspěšnosti podání na prvním místě. Jelikož to byl první zápas, tak se dá pochopit, že se na holkách podepsala nervozita a v každém dalším utkání se budou cítit jistější.

Důležitou první výhru si tak může Olomouc odškrtnout a nyní mají za úkol vyhrát i druhý zápas, který se bude hrát v neděli 20. března zase od 17:00. V prvním utkání si na volejbal příliš fanoušků cestu nenašlo. Hlavně kvůli Moře, která také úspěšně zakončila olomouckou sportovní sobotu. Snad se na druhém zápase sejdeme v hojnějším počtu.

„Podařilo se nám dneska Frýdek ubránit na síti a zatlačit je servisem a to rozhodlo. Začátek byl trošku nervózní, protože se v play-off jede na novo. Jsme rády, že jsme to dotáhly do vítězného konce,“ řekla po utkání domácí hráčka Veronika Závodná.

Ztráta koncentrace utkání zdramatizovala

„První zápas play-off v sezóně je ošidný. Jakýkoliv soupeř se chce vždy vytáhnout. Bylo to vidět i na přístupu Frýdku, který hrál s velkým rizikem. Trochu nás překvapili, zatlačili nás do defenzívy a ujel nám začátek prvního setu. Potom se naše družstvo uklidnilo a celkem s přehledem jsme uhráli první dva sety, bohužel na začátku třetího setu nás potkal stejný vývoj jako v tom prvním. Myslím si, že to byla ztráta koncentrace, ale zvládli jsme to a důležitý první zápas play-off jsme vyhráli.“ řekl domácí trenér Jiří Teplý.

Na otázku jestli by něco zlepšil do zítřejšího zápasu, Teplý odpověděl: „Určitě obranu středně těžkých balónu. Celkem dobře jsme bránili standartní situace. Balóny, které byly těžké, a soupeř to měl nahrané na smeč. Největší problémy nám dělaly situace, které jsme podcenili a místo toho abychom soupeře trestali, tak jsme naopak trestali sami sebe a soupeř nám je vracel de facto zadarmo.“

Autoři | Foto Facebook VK UP

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat.

Přihlášení uživatele

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.