sobota 27. dubna 2024 Jaroslav

Olomoucké volejbalistky zvládly první domácí zápas proti Frýdku-Místku na výbornou

V prvním domácím zápase nové sezony vyzvaly olomoucké volejbalistky tým z Frýdku-Místku. Domácí fanoušci se mohli také poprvé přijít podívat na nové posily. Navíc se soupeřem s Frýdku-Místku mají Hanačky skvělou bilanci. To vše bylo příslibem pro pěkný volejbal.

Začátek zápasu probíhal celkem jasně. Hned od úvodu bylo zřejmé, kdo je v tomto souboji favoritem. Hanačky Frýdek-Místek přehrávaly ve všech směrech. Drobnou krizi v polovině prvního setu nakonec Olomouc přečkala a první dějství vyhrála s velkým rozdílem třinácti bodů. První set skončil 25:12.

Tam kde skončil první set, začal druhý. Olomouc pokračovala ve kvalitní hře a skládala jeden míč za druhým. Libero Rene Sain působila klidným dojmem a vybírala i těžké míče. Všechny hráčky bojovaly o každý míč. K vidění byla nejedna pěkná výměna, většinou se šťastným koncem pro Olomouc. Druhý set skončil za stavu 25:15.

Hostující tým chytil ve třetím setu druhý dech a ujal se vedení 10:7. Hanačky se oklepaly a srovnaly na 11:11. Frýdek-Místek začal chybovat a toho využil domácí celek. Rázem vedly a konec zápasu si už s přehledem pohlídaly. Poslední set domácí hráčky nakonec ukončily ve svůj prospěch 25:17.

„Oproti prvnímu zápasu, kdy jsme byly mírně nervózní, to bylo dnes mnohem lepší. Fanoušci nás skvěle podpořili a my jsme získaly důležité body," řekla po zápasu Darina Košická.

"V každém setu jsme měli uprostřed drobný výkyv, ale nakonec jsme to zvládli celkem s přehledem. Soupeř dnes nekladl velký odpor a dobře jsme servírovali," uvedl domácí trenér Jiří Teplý. Na otázku zda by něco do příštího zápasu něco zlepšil trenér Teplý odpověděl:" Určitě obranou část v poli a blokování. Na tyto dvě věci se musíme zaměřit."

Letošní sezonu se VK UP Olomouc poměrně dost proměnil a přišlo mnoho nových hráček. "S Gábinou Orvošovou jsme trénovali už loni, takže se rychle zapracovala. Je to hráčka, která má před sebou velkou budoucnost. Roste každým zápasem. Ostatní hráčky jsou už dost zkušené na to, aby si tady rychle zvykly," dodal Teplý.

Po zranění se představila i Monika Dědíková, pro kterou to byl ostrý test, zda se už může naplno zapojit do zápasu. "Monika ještě úplně v pořádku není. Vydržela sice první dva sety, ale myslím si, že je to otázka týdne a bude v pořádku," uvedl Teplý.

Čtěte více:

Autoři | Foto Matěj Langer

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat.

Přihlášení uživatele

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.