čtvrtek 25. dubna 2024 Marek

Olomoucké volejbalistky padly na půdě Ostravy, v tabulce klesly na třetí místo

V sychravém sobotním odpoledni čekala olomoucké volejbalistky v Ostravě repríza jarního semifinále play-off. V souboji o druhé místo Hanačky podlehly po dvouhodinovém boji Ostravě 3-1 na sety a spadly na třetí místo.

Olomoucké volejbalistky začaly v Ostravě dobře, když šly v úvodu do vedení o tři body (3:6). Po oddechovém čase domácího trenéra Pommera se však ostravské volejbalistky zvedly. Nejprve dokázaly srovnat a posléze si vybudovaly náskok. Ve druhém technickém time outu svítilo na tabuli 16:13 pro domácí hráčky. Když si hostující trenér Teplý vybral v krátké době oba své time outy, tak jeho tým prohrával už o šest bodů (21:15) a Ostrava dovedla set do vítězného konce.

Stejně jako první set, tak i ten druhý začala lépe Olomouc (2:5). Domácí však díky Kojdové dokázaly srovnat a posléze si vypracovat i tříbodový náskok (11:8), na který reagoval hostující trenér oddechovým časem. Vysokoškolačky poté dokázaly srovnat a při podání Dudové odskočily do vedení o tři body (16:19), což bylo rozhodující a druhou sadu získaly pro sebe.

Třetí set nabízel od úvodu vyrovnanou bitvu. Hanačky šly sice do vedení o tří body (9:12), načež domácí lodivod sáhl pro time out. Ten Ostravě očividně pomohl a vrátila se do hry. Dramatickou koncovku rozhodl tým z moravskoslezské metropole na servisu, kdy po esu Zemanové šel do vedení 23:21 a set uzmul na svou stranu poměrem 25:23.

Ostravské hráčky vstoupily výborně do čtvrtého setu a trenér Teplý reagoval za stavu 6:2 oddechovým časem. To ostravský celek nezastavilo a náskok narostl až na šest bodů (12:6). Do hry se dostala mezitím i Strušková a hostující celek korigoval na 14:11, načež přišel oddechový čas Zdeňka Pommera. Ten Ostravu probral a bylo z toho vedení 20:13, ale Hanačky se nevzdávaly a šňůrou čtyř bodů při podání Dedíkové snížily na 20:17. To ovšem bylo z jejich strany vše a prohrály 25:17.

„Ostrava kvalitně servírovala. My jsme se trápili s přihrávkou a bez dobré přihrávky se nedá vyhrát. Myslím si, že rozhodla koncovka třetího setu,“ hodnotil trenér Teplý.

Zlom ve vyrovnaném utkání nastal po druhém setu.  „Nedokázali jsme si přihrát, složit míče z hlavního kůlu a dělali jsme zbytečné chyby. Podle mě holky trochu podlehly atmosféře,“ jmenoval příčiny prohry trenér Univerzity Palackého.

Příští utkání čeká olomoucké volejbalistky ve čtvrtek, kdy od 17 hodin vyzvou na domácí palubovce v derby nedaleký Šternberk.

Čtěte více:

Tisková zpráva | Foto Jan Kvapil

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat.

Přihlášení uživatele

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.