čtvrtek 25. dubna 2024 Marek

Olomoučanky dále pokračují ve vítězné sérii, doma porazily Brno 3:0

Volejbalistky VK UP Olomouc v dalším kole extaligové ligy žen čekal brněnský soupeř, který se drží mezi prvními čtyřmi týmy v tabulce. Očekával se tedy vyrovnaný zápas, Olomoučanky si ale s Královým Polem poradily ve třech setech.

Už od začátku prvního setu bylo vidět, že si Olomoucké věří. Rychle si vypracovaly pětibodový náskok díky důrazným smečím a dobrým podáním. Královo Pole na olomoucké palubovce tápalo a volejbalistky Brna rychle prohrávaly 14:6. Do konce prvního setu se toho příliš nezměnilo, a i když se Brno v druhé půlce zvetilo, tým VK UP Olomouc si drželo stabilní dobrou formu a brněnský tým poslalo na druhou stranu hřiště poměrem 25:19.

Druhý set začal stejně, jako ten první. Olomoucké si rychle vypracovaly vedení 5:1, pak se však začaly kupit chyby na straně domácích. Začaly chybným odhadem Orvošové na síti a pokračovaly přes sérii nepřesností. Brno uhrálo 5 bodů v řadě a poprvé v zápase vedly 6:5. Po oddechovém čase za stavu 8:7 se domácí hráčky zkoncentrovaly a za šňůry podání Bernardy Cútuk za chvíli vedly 12:8.

Druhé dějství bylo ze strany Brňanek o poznání lepší. S domácími se přetahovaly o každý balón, hráčky VK UP Olomouc naopak začínaly být o poznání nervóznější. Skóre bylo vyrované až do stavu 21:21. Darinu Košickou vystřídala Monika Dedíková a zařídila rozhodující dva body pro Olomoučanky na stav 23:21. Druhý set nakonec vyhrály domácí díky pěkné žabičce Michalíkové s odřenýma ušima 25:23.

Třetí set započala podáním kapitánka domácích Katarína Dudová a hned z toho byl první bod. Domácí hráčky začaly tak, jako předchozí dva sety, vypracovaly si náskok několika bodů. V tomto setu už Brno tolik nekousalo a i domácím hráčkám se hrálo ve větší pohodě – skóre 16:9 při druhém technickém oddechovém času hostujícího týmu mluví za vše. Volejbalistky Olomouce navíc dál pokračovaly v krasojízdě a sázely Brnu dál jeden bod za druhým. Bylo vidno, že by se Královopolské už na konci třetího setu viděly raději v autobuse domů, čemuž napovídalo i skóre na konci setu – 25:13, a zápas tak skončil 3:0 na sety pro domácí.

Olomoucký tým tak zůstává druhý v tabulce za vedoucím Prostějovem. Další zápas čeká olomoucké volejbalistky v Nizozemsku, kde se postaví proti týmu Heutink Pollux. Před Vánoci ještě Olomoučanky jedou bojovat o body do Frýdku-Místku a doma pak přivítají nizozemského soupeře.

Čtěte více:

Autoři

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat.

Přihlášení uživatele

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.