pátek 19. dubna 2024 Rostislav

Olomoučanky okusily ledový dotek Kazaně a prohrály hladce 3:0

Není moc volejbalových týmů se zvučnějším jménem než Dynamo Kazaň. Právě tento ruský gigant přijel ve středu v rámci CEV Cupu do Olomouce. Výchozí role obou celků byly jasné. Olomoucké volejbalistky mohly jenom překvapit a pokusit se o malý zázrak. Ten se nakonec nekonal, ale i přesto domácí hráčky mohou dnes večer usínat klidné.

Tým z daleké Kazaně byl od začátku suverénějším družstvem. Hostující volejbalistky smečovaly tvrději a hlavně přesněji. Hanačky vybíraly jednu dělovku za druhou. Ani úspěšná obrana však nezachránila Olomouc od velkého bodového rozdílu. Kazaň se utrhla už od úvodu na vedení 3:9. Při každém vítězném míči pro Olomouc publikum ožilo a povzbuzovalo svůj tým k vyrovnání. Snaha se domácímu týmu nedala upřít, ale při pohledu na světelnou tabuli byl rozdíl zřetelný. Kazaň v polovině setu vedla 17:7. Ke konci prvního setu se do hry dostala i Šárka Kubínová a Veronika Strušková. Kazaň vyhrála úvodní set poměrem 25:16.

Další set Olomoučanky několikrát v úvodu vedly a vypadaly živěji než hostující hráčky. Po několik špatných výměnách ale Kazaň rázem vedla 9:4. Trenér Jiří Teplý už nervózně přešlapoval po palubovce a zvažoval jaké střídání vymyslet. Maličkou naději vykřesaly domácí volejbalistky s pěti body po sobě. Monika Dědíková se postarala o úspěšnou sérii podání a skóre vypadalo hned lépe a to 12:16. Ani další set nepřinesl překvapení a skončil naprosto stejně jako ten první 16:25.

Hanačky neskládaly zbraně a bojovaly co to šlo. 6:10, takový byl rozdíl ve třetím setu, kterým chtěly ruské hráčky zápas ukončit. Dvě úspěšné výměny a už to bylo zajímavější. Opět byla u podání Monika Dědíková a Olomouc srovnala na 11:11. Hostující trenér byl donucen k oddychovému času. Komplikaci v podobě prohraného setu si zaručeně ruský tým nepřál. Třetí set se překlopil do druhé poloviny a Kazaň vedla 16:13. Konečný výsledek setu byl symbolicky zase 16:25.

"Holky dnes zahrály velmi dobře proti soupeři, který je z té nejlepší světové kategorie. Myslím si, že se zápas musel všem líbit." shrnul zápas Jiří Teplý. Na otázku co je onen největší rozdíl mezi kluby Teplý odpověděl: "Nejdůležitější jsou peníze a podmínky klubu. My jsme oproti Kazani provinční klub a oni jsou velkoklub. Nejlépe to bylo vidět na realizačním týmu. My jsme dnes byli na lavičce dva a každý máme několik úloh. Na lavičce Kazaně sedí několik profesionálů a každý má svůj jediný úkol."

"Za pohárový los jsem na jedné straně ráda, ale na druhé straně nerada. Letos se bohužel už nesestupuje do nižšího poháru Challenge Cupu, takže v tomto směru mě ten los mrzí. Na druhou stranu je to pro nás velmi atraktivní, zahrát si proti tak slavnému týmu. Velice si toho vážím." popsala své pocity Monika Dědíková. Hráčky podle ní neztrácely naději ani ve třetím setu a stále věřily. "Určitě jsme stále doufali ve zvrat. Když to bylo 12:12, tak jsme si věřili, ale najednou jsme ani nevěděli jak a stav byl rázem 13:21."

Čtěte více:

Autoři | Foto Jan Kvapil

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat.

Mirek Mali

Když jsem viděl při rozcvičování holky z Kazaně řekl soused sedící o řadu za mnou: Kurňa to sou bidla, a byla to pravda. Polovina základu měla přes 195 ostatní mimo libera kolem 190. Po drtivém začátku Rusek to vypadalo, že neuděláme v setech ani 10 bodů, ale holky začaly hrát od poloviny prvního setu to co umí a byl z toho pohledný zápas s mnoha oboustrannými pěknými výměnami. Líbilo se mi to.

čtvrtek, 12. ledna 2017, 10:32

Josef Musil

Nemáte se zač stydět,odehrály jste slušný zápas! Přirovnání rozhledny v Zoo a Eifelovky je zcela příhodné. Jen tak dál a potrapte Agel!

středa, 11. ledna 2017, 21:22

Přihlášení uživatele

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.