pátek 26. dubna 2024 Oto

Do týmu olomouckých volejbalistek přichází smečařka Ivana Mifková

Že vám tohle jméno nic neříká? Přitom rodačka ze Žiaru nad Hronom už na Hané jednou působila. S nedalekým Prostějovem slavila tři mistrovské tituly v letech 2009-2011, avšak ještě pod dívčím jménem Bramborová.

Poté zamířila do Itálie, kde postupně působila v Pavii, Novaře a Piacenze. S níž jako první Slovenka v historii získala titul v Serii A. Po úspěšném působení v italských týmech zamířila do řeckého Olympiakosu Pireus. Tam zažila, na konci ročníku 2014/2015, další mistrovské oslavy a začala plánovat návrat blíž k domovu.

První kontakt proběhl už v létě 2015

 „Já jsem po návratu z Řecka absolvovala v říjnu operaci kyčle. Po ní jsme se domluvili, že bych nastoupila v lednu. V prosinci jsem měla přijít na zkoušku, aby se vědělo v jakém stavu je moje noha,“ vyprávěla Ivana Mifková.

Zkoušku však musela o rok odložit, když zjistila, že čeká přírůstek do rodiny.

Jak sama říká, tak pauzu od sportu a cestování už potřebovala. „Teď mám kopec energie. Tréninky si užívám a nejen díky pauze, ale i díky kolektivu. Děvčata jsou skvělé, hned od začátku jsem se mezi nimi cítila výborně,“usmívá se smečařka.

Olomoucký trenér Teplý může být spokojený. V nabitém programu bude mít k dispozici zkušenou hráčku, která má i několik startů za reprezentační výběr Slovenska.

„Mám radost, že to klaplo. Olomouc je krásné město a na Moravě se cítím jako doma,“ uzavírá nová posila Hanaček.

Čtěte více:

Autoři | Tisková zpráva

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat.

Mirek Mali

Tož to je bomba. Ještě si pamatuji když se jezdilo na poháry do Prostějova že Ivana měla doslova dynamit v ruce.

středa, 1. února 2017, 12:48

Přihlášení uživatele

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.