sobota 20. dubna 2024 Marcela

Volejbalistky si o víkendu poradily ve třech setech s Olympem, teď je čekají dva zápasy proti Šternberku

Poslední kolo nadstavbové části Uniqa extraligy čekalo na volejbalistky Olomouce v Praze. Hanačky proti domácímu Olympu moc práce neměly, když zvítězily ve třech setech. Nyní je už čeká čtvrtfinále play off proti nedalekému Šternberku, které odstartuje 1. a 2. dubna ve Sportovní hale UP od 17 hodin.

Stále bez René Sain na postu libera, ale v dobré formě před vrcholem sezony dorazily volejbalistky Olomouce na pražský Olymp. Úvodní sada byla vyrovnaná pouze do prvního technického time outu, kdy domácí hráčky ztrácely bod (7:8). Poté Olomouc přitlačila a odskočila Olympu při servisu kapitánky Dudové (8:11), po esu Moniky Dedíkové byl náskok již pětibodový (10:15). Domácí celek pod vedením Stanislava Mitáče se dokázal ještě nadechnout a snížil na 15:17. Univerzita však po tvrdém útoku Chorvatky Ćutuk měla k dispozici hned čtyři setboly (20:24), ale proměnila až třetí zásluhou Jany Napolitano - Šenkové.

Ve druhém setu se opakoval průběh toho prvního, když stav byl vyrovnaný (10:10). Na servis přišla Dedíková a po bloku Bernardy Ćutuk byl náskok hostujícího celku pětibodový (10:15). Za stavu 12:19 sáhl trenér Olympu pro oddechový čas, který jeho týmu pomohl (16:19). Pražanky se dokázaly dostat ještě na rozdíl tří bodů, když snížily na 19:25. Ovšem závěr druhé sady byl v režii vysokoškolaček, které domácím už žádný další bod nepovolily (19:25).

Třetí sada začala lépe pro hostující tým, když vedl po servisu Dudové o čtyři body (1:5). Rozhodující moment přišel za stavu 6:10. To na servis přišla Jana Napolitáno a olomoucký náskok narostl až na deset bodů (6:16). Trenér Teplý do hry za tohoto stavu poslal i Mifkovou s Košickou. Právě druhá jmenovaná na sebe v závěru upozornila, když zaznamenala čtyři body. Olomouc vyhrála závěrečný set rozdílem třídy (16:25).

Nyní čekají na Olomouc vyřazovací boje, ve čtvrtfinále hostí na své palubovce Sokol Šternberk. Ten pod vedením Martina Hrocha a hrající asistentky Markéty Janečkové vyrovnal klubové maximum, když obsadil 7.místo v tabulce a prezentoval se pěknou hrou. Můžeme se tedy těšit na derby, které můžeme označit za „Sestrovražednou bitvu“. Oba celky se totiž velmi dobře znají.

„Každý set jsme měly pod kontrolou. Dobře jsme servírovaly a přihrávaly a nepřipustili jsme žádné komplikace v zápase. Jsem spokojená," řekla kapitánka Olomoučanek Katarína Dudová.

Čtěte více:

Autoři | Tisková zpráva | Foto Jan Kvapil

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat.

Přihlášení uživatele

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.