sobota 20. dubna 2024 Marcela

Volejbalistky porazily v semifinále Ostravu. Po roce budou opět usilovat o zlato v souboji s Prostějovem

Olomouc vyloupila Ostravu i podruhé. Po úvodním ztraceném setu dokázala zabrat a zvítězila 3-1 na sety. Stejným poměrem ovládla i celou sérii a postupuje do finále. V něm se utká s Prostějovem.

Hanačkám se vstup do utkání povedl, když se ujaly vedení 6:3. Ostrava však dokázala rychle odpovědět a vývoj obrátila (8:6). Po technickém time outu pokračovala ve vysokém tempu a její náskok narůstal až na šest bodů 18:12. Podporována bouřlivým domácím publikem set získala poměrem 25:22.

Ostravský celek si držel mírné vedení i na začátku druhé sady, kdy vedl až do stavu 12:11. Následovala však dlouhá bodová šňůra Kataríny Dudové, která na servisu vydržela až do stavu 19:12. Ostravanky už nenašly v dalším průběhu setu síly na jeho zdramatizování a Olomouc srovnala v utkání krok – 25:15.

Úvod třetí sady patřil hostujícím hráčkám, které vedly po esu Nikol Sajdové 8:2. Olomoučanky těžily z náskoku, který získaly v úvodu a hru kontrolovaly (16:10). Závěr setu však Ostrava dokázala zdramatizovat a donutila trenéra Teplého sáhnout pro oddechový čas, když se přiblížila na dva body (21:19). Vysokoškolačky však zdramatizování nepovolily a zvítězily 25:21.

Pakliže si někdo myslel, že ztracený třetí set Ostravu dostane do kolen – mýlil se. Domácí tým se srdnatě rval o každý míč, přidal na agresivitě a po zásluze vedl 20:15. Domácí hráčky byly v tu chvíli na koni a vypadalo to na pátý set. Olomoučanky však nesložily zbraně a za mohutného skandování svých fanoušků započaly cestu za obratem čtvrté sady. Ten odstartovala na blocích Sajdová, která se v průběhu semifinále dostala do parádní formy. Pak přišla zlomová šňůra při servisu Dariny Košické, kdy se dostaly Hanačky do vedení 23:20. Ostrava sice snížila na rozdíl bodu (22:23), ale další dva patřily Olomouci.

Ta tak slaví po roce opět postup do finále, když se dokázala po překvapivé ztrátě v úvodním duelu semknout. A následující tři utkání vyhrála. V Ostravě se opírala o týmový výkon, podpořený o uzdravenou Janu Napolitano – Šenkovou a fantastickou Nikol Sajdovou. Ta si připsala za dvě utkání celkem 29 bodů z toho 8 bloků! A nesmíme zapomenout ani na skvělé bubeníky podpořené o hlasivky nejvěrnějších fanoušků, kteří byly sedmým hráčem Olomouce v obou ostravských zápasech.

„Dnes začali domácí s obrovským rizikem a dostali nás pod tlak. Pokud jsme hráli opatrně, tak jsme ztráceli, když jsme i my zariskovali, tak jsme soupeře přehrávali. Myslím si, že všechny semifinálové zápasy byli kvalitní," řekl po zápasu trenér Olomoučanek Jiří Teplý.

Čtěte více:

Autoři | Tisková zpráva | Foto VK UP Olomouc

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat.

Přihlášení uživatele

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.