pátek 29. března 2024 Taťána

Dudová: Pokud do Prostějova dorazí tolik fanoušků jako do Ostravy, tak se budeme cítit jako doma

Olomoucká kapitánka Dudová se rozpovídala o semifinále proti Ostravě, fanoušcích a blížícím se finále proti Prostějovu. Dudová věří, že i na venkovní zápasy přijde dostatečný počet olomouckých fanoušků a zpříjemní tak hráčkám atmosféru.

Pro favorizovanou Olomouc nezačalo semifinále vůbec dobře, když překvapivě nestačila na dobře hrající Ostravu. A výkon, který tým podal, se dal označit za nejhorší v sezoně. „Nazvala bych to „den blbec“, nevycházelo nám absolutně nic. Ostravě naopak téměř všechno,“ potvrdila Katarína Dudová.

„Po prvním nepovedeném zápase jsme si všichni sedli v šatně na pár minut a důkladně jej rozebrali. Hodili jsme jej za hlavu a začali jsme se soustředit na další den,“ popsala bezprostřední situaci z šatny po prohraném utkání kapitánka Olomouce.

A vysokoškolačky ho opravdu hodily za hlavu. V neděli předvedly o poznání lepší výkon, který vygradoval vítězstvím 36:34 ve třetí sadě a vyrovnáním série na 1-1 na zápasy. „Zvládly jsme ho mnohem lépe v hlavách. To bylo základem vítězství,“ zhodnotila soustředěný a kolektivní výkon svého týmu jeho nahrávačka.

Za vyrovnaného stavu vyrazily Hanačky ke dvěma utkáním do Ostravy. Ta si doma na vítězky letošního Českého poháru věřila, když v místním tisku hýřila optimismem. Navíc loni dokázala po dvou domácích výhrách poslat sérii do pátého utkání v Olomouci.

„Letos jsme dokázaly v Ostravě dvakrát vyhrát. Jeli jsme tam s tím, že chceme vyhrát a ani jedna z nás si nepřipouštěla opak,“ řekla Dudová. Její slova se naplnila, když Olomouc dokázala v zádech s výbornými fanoušky sérii na ostravské půdě ukončit.

Podporu vlastních fanoušků, kteří cestovali do Ostravy, kvitovala i sama slovenská reprezentantka: „Musím říct, že bubeníci i ostatní fanoušci jsou fantastičtí. V takové atmosféře se nám hraje výborně. Moc jim za ni děkuji a zároveň doufám, že dorazí i na finále s Prostějovem.“

Olomoucký fanoušek je sedmým hráčem na hřišti. Tohle letos prostě platí a přesvědčil se o tom i Prostějov ve finále Českého poháru. Olomouc jej za vydatné podpory domácího publika dokázala zdolat v pětisetové bitvě. Nyní však musí uspět ve třech utkáních, jestli chce pomýšlet na extraligový titul.

„Po zápasech s Ostravou si dovolím tvrdit, že vůbec nezáleží na tom, jestli hrajeme doma nebo venku. V každém zápase musíme podat, co nejlepší výkon. Je jedno jestli se hraje v Prostějově nebo u nás. Pokud do Prostějova dorazí aspoň tolik fanoušků, co do Ostravy. Určitě nám vytvoří domácí atmosféru,“ těší se na finálové boje Dudová.

„Nebude to nic lehkého, ale my uděláme maximum. Chceme uspět a dotáhnout to do úspěšného konce,“ burcuje před finále olomoucká kapitánka Dudová.

Zapíše se tenhle tým do klubové historie zlatým písmem? Nejpozději 6. května se to dozvíme.

Čtěte více:

Tisková zpráva | Foto Kateřina Švandová

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat.

Přihlášení uživatele

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.