pátek 26. dubna 2024 Oto

FOTO: Volejbalistky vyhrály charitativní zápas proti Olympu, na školu CREDO se vybralo 13 875 korun

Volejbalistky VK UP Olomouc se v sobotu 9. prosince postavily v důležitém extraligovém utkání proti Olympu Praha. Ten s přehledem porazily 3:0. Utkání však bylo vyjímečné v nečem jiném – mělo charitativní podtext, vybraná částka ze vstupného, ale i z kapes samotných volejbalistek a realizačního týmu, putovala na účet olomoucké školy CREDO, která vychovává žáky s poruchou autistického spektra. Celkem se vybralo 13 875 korun.

Zápas Olomouce s Olympem, jehož výtěžek byl věnován Základní a Střední škole Credo pro žáky se speciálními vzdělávacími potřebami, sledovalo přes 450 diváků. Ti všichni přispěli na dobrou věc částkou více než 13 tisíc korun, na které se třemi tisícovkami podílely i samotné hráčky.

Úvodní dějství duelu dvou dlouholetých rivalů zahájil lépe hostující Olymp, který vedl 5:2 a 8:5, jenže vzápětí bylo vyrovnáno a vedení se naopak ujal domácí celek. Ten po sérii servisů Michalíkové vyhrával 21:16 a set dotáhl do vítězného konce.

Vyrovnaná byla zpočátku i druhá sada, v níž Hanačky vedly 7:4 a 10:6. Pražský celek sice pokaždé téměř dotáhl, ale pak díky šňůře podání Košické odskočila univerzita na 16:12 a při servisu Ćutukové na 24:15 a bylo rozhodnuto.

Tradiční soupeř Olomoučanek pak ještě jednou vycenil zuby za stavu 4:8 ve třetí sadě, vysokoškolačky ovšem znovu převzaly iniciativu a od stavu 15:15 opět při podání Ćutukové už nepovolily týmu z Prahy ani bod.

„Pro nás je to teď hodně těžké, jdeme od porážky k porážce. Dnes tam byly touha, chuť i bojovnost, volejbalové umění však proti silnějšímu soupeři stačilo jen na vyrovnané stavy do půlek setů,“ konstatoval kouč Olympu Stanislav Mitáč.

„Za sebou máme těžké utkání s Libercem, a to se dnes projevilo. Olymp se nás pokusil zatlačit servisem, což se mu dařilo. Z naší strany to bylo hodně rozhárané, výkon šel nahoru až na konci třetího setu,“ řekl domácí kormidelník Jiří Teplý.

Nejbližší utkání vysokoškolaček bude také zároveň jedním z vrcholů jejich aktuální soutěžní sezony. Ve středu 13. prosince od 17 hodin totiž univerzita přivítá ve své hale na Lazcích v úvodním duelu prvního kola hlavní fáze evropského poháru CEV Cup špičkový tým německé Bundesligy Allianz MTV Suttgart. Odveta se bude hrát na půdě soupeře 10. ledna.

 

Tisková zpráva | Foto Jarmila Kráčmarová

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat.

Přihlášení uživatele

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.