pátek 26. dubna 2024 Oto

Olomoucké volejbalistky dostaly lekci od Stuttgartu, Němky jim nedovolily ani set

S vedoucím týmem německé Bundesligy Stuttgartem změřily na úvod letošního ročníku poháru CEV Cup své síly volejbalistky Univerzity Palackého Olomouc. V prvním utkání hlavní fáze významem druhé evropské soutěže podlehly vysokoškolačky doma favorizovanému soupeři 0:3. Odveta se uskuteční ve středu 10. ledna od 19 hodin ve Stuttgartu.

První bod zápasu patřil domácímu celku, který pak ale rychle prohrával 1:4. Olomoučanky se sice ještě dotáhly na 6:7, po servisech Stoltenborgové byl však stav 6:13 a o výsledku bylo rozhodnuto. Domácí tým nakonec uhrál jen dvanáct výměn.

Podobně vyhlížela i druhá sada. Ze stavu 5:6 to po šňůře podání Maďarky Sándorové bylo 5:13. Poslední korekturu narůstající ztráty udělaly vysokoškolačky díky snížení z 10:23 na 14:23, to ale bylo z jejich strany vše.

Až třetí dějství přineslo vyrovnaný průběh. Olomoučanky v něm vedly 4:2 a pak dokonce 11:8. Německé volejbalistky však rychle srovnaly krok a po druhém technickém timeoutu vyhrávaly 19:15. Univerzita ještě dvakrát snížila na rozdíl dvou míčů (17:19, 19:21), koncovka už ale patřila favorizovanému velkoklubu.

„Byl to náš velký zápas, na nějž jsme byli dobře připraveni. V posledních šesti dnech jsme uhráli tři vítězná utkání. Těšíme se na odvetu, protože evropské soutěže hrát chceme, a jsem přesvědčený, že uspějeme,“ řekl trenér Stuttgartu Ioannis Athanosopoulos.

„Soupeř byl lepší ve všech herních činnostech, což ale neomlouvá to, že my jsme hráli bez odvahy a rizika. Do odvety je s největší pravděpodobností rozhodnuto, avšak pojedeme tam každopádně bojovat o dobrý výsledek,“ plánuje olomoucký kouč Jiří Teplý.

V sobotu 16. prosince sice čeká vysokoškolačky návrat zpět do extraligové reality, opět ale proti soupeři evropských parametrů. V utkání 11. soutěžního kola se totiž univerzita představí od 17 hodin na palubovce účastníka Ligy mistryň Prostějova.

Tisková zpráva

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat.

Přihlášení uživatele

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.