pátek 19. dubna 2024 Rostislav

Zora má nadosah páté místo, potřebuje jedno vítězství

V závěru sezony usilují házenkářky Zory o co nejlepší postavení v domácí elitní soutěži. Bez problémů přešly přes Jindřichův Hradec a v zápasech o konečné páté místo doma dvakrát porazily Písek. K vítězství v sérii potřebují jediný úspěch. „Ještě není nic hotovo. Hlavně druhý zápas ukázal, že Písek bude doma nepříjemný,“ varuje před podceněním protivníka trenér Olomouce Jan Bělka.

Úvodní střetnutí bylo rozhodnuto již v poločase. Domácí házenkářky vedly 20:8 a i když po pauze polevily, získaly první bod po výsledku 37:25. Odveta už tak jasná nebyla. Po třiceti minutách ztrácel Písek pouze tři branky a výhru 27:20 musely Hanačky urvat až ve druhé půli. „Právě v tomto utkání se ukázalo, že Písem s námi může hrát vyrovnanou patrii. Naše hráčky byly docela unavené, soupeře možná trochu podcenily. To nemůžeme opakovat,“ uvědomuje si Bělka.


Další zápasy série se hrají na konci týdne na půdě olomouckého soupeře. Házenkářky Zory se pokusí ukončit sezonu již na jihu Čech. „Věříme, že se to podaří a potřebné vítězství získáme. Musíme ale nastoupit s pokorou a dám do boje všechny síly,“ tvrdí trenér olomouckých házenkářek.

-kp-

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat.

Přihlášení uživatele

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.