středa 24. dubna 2024 Jiří

V Kojetíně hořel rodinný dům, škoda je půl milionu

Hasiči se v noci na dnešek potýkali s požárem staršího rodinného domu v Kojetíně na Přerovsku. Plameny zničily půdní prostor, ve kterém bylo uskladněno seno, a také střešní konstrukci. Požár způsobil škodu půl milionu korun, řekla dnes mluvčí krajských hasičů Vladimíra Hacsiková.

Hasiči se v noci na dnešek potýkali s požárem staršího rodinného domu v Kojetíně na Přerovsku. Plameny zničily půdní prostor, ve kterém bylo uskladněno seno, a také střešní konstrukci. Požár způsobil škodu půl milionu korun, řekla dnes mluvčí krajských hasičů Vladimíra Hacsiková.

Požár byl hlášen krátce po druhé hodině ranní. Zasahovalo u něj pět jednotek profesionálních a dobrovolných hasičů včetně dvou jednotek ze sousedního Zlínského kraje. "Hasiči po příjezdu zjistili, že požárem je zasažen půdní prostor a střešní konstrukce neobydleného domu, který stál v těsné blízkosti dalšího," uvedla Hacsiková.

Hasiči se proto soustředili i na ochranu sousedního domu. Během zásahu několikrát kontrolovali, zda se plameny nerozšířily. K události byli povoláni i energetici, protože na místě byl nahnutý sloup elektrického vedení a hrozil jeho pád. Hasiči dostali požár pod kontrolu asi za hodinu od oznámení, likvidační práce, rozebírání konstrukcí a dohašování, trvaly dalších pět hodin.

Zásahem zachránili majetek asi za 600.000 korun. Při požáru nebyl nikdo zraněn, jeho příčinu hasiči zjišťují.

Zdroj: ČTK

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat.

Přihlášení uživatele

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.