úterý 23. dubna 2024 Vojtěch

Gang romských dětí terorizuje přerovské hřiště. Kopance do kočárků a plivance jsou na denním pořádku

Rodiče, navštěvující pravidelně dětské hřiště v Jasínkově ulici v Přerově, a spolu s nimi celé okolní sídliště, sepisují petici. Na denním pořádku jsou tu totiž plivance, kopance do kočárků, ale také fyzické útoky ze strany gangu romských dětí.

Kvůli obavám z romského dětského gangu dětí zoufalí obyvatelé sídliště sepisují petici, kterou hodlají na začátku června odevzdat do rukou přerovských radních. Město už do těchto míst však vyslalo asistenty prevence kriminality.

Pod peticí je v současné době už několik stovek podpisů.

Nejvíce obyvytelům vadí chování romských dětí na hřišti uprostřed sídliště, které zahrnuje nadávky, kopance do kočárku, nebo plivání na děti rodičů. Spor mezi malými dětmi se pak většinou přenese i na dospělé, a tak na sídlištích vznikají hádky mezi rodiči jednotlivých dětí.

Nejzávažnějším činem se zatím jeví napadení desetileté holčičky, na kterou se vrhlo asi šest romských dětí.

Město nebere tuto skutečnost na lehkou váhu. Do oblasti vyslalo asistenty prevence kriminality, kteří by měli zabránit střetům jak mezi dětmi, tak mezi dospělými. Dva členové mají dohlížet na hřiště zejména v odpoledních hodinách, kdy je na hřišti nejvíce lidí a pravděpodobnost incidentů je tak nejvyšší.

 

Autoři

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat.

Přihlášení uživatele

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.