čtvrtek 25. dubna 2024 Marek

VIDEO: V noci hořel autoservis, zaměstnal pět jednotek hasičů

Pár minut před druhou hodinu ranní bylo ohlášeno na tísňovou linku hasičů, že požár zachvátil autodílnu v Lipníku nad Bečvou. K požáru se sjelo dohromady pět jednotek hasičů.

K místu požáru se postupně sjely profesionální jednotky z Lipníku nad Bečvou a Hranic, později se přidala i profesionální jednotka hasičů z Přerova. U hasičského zákroku jim asistovaly i dvě jednotky dobrovolných hasičů, z Lipníka nad Bečvou a Oseka nad Bečvou.

Požár zachvátil autodílnu v Lipníku nad Bečvou, už zdáli byly vidět plameny a hustý kouř. Plameny zachvátily především střechu budovy o rozměrech 30x8 metrů, z velkék části došlo k propadu celé střešní konstrukce. Za vyžádání asistence pohotovostní služby vodárenské společnosti a následným zvýšením tlaku v rozvodové síti u hydrantů se jednotkám podařilo požár za hodinu zlikvidovat. V následujících hodinách hasiči požářiště procházeli a dohašovali ohniska. Poté vynášeli poničené vybavení autodílny z vyhořelého objektu.

Podle informací majitele je škoda odhadována na 600 000 korun, plameny totiž poničily některá auta stojící uvnitř autodílny, včetně několika historických veteránů. Co stojí za příčinou vzniku požáru zatím není jasné.

 

Autoři

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat.

Přihlášení uživatele

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.